Ήρωας της εποχής μας: Στην Τσεχία Ορθόδοξος ιερέας αφιερώθηκε στον αγώνα κατά της άμβλωσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κάθε πρωί, τις καθημερινές ημέρες, οι κάτοικοι της Τσεχικής πόλης του Brno, που προσέρχονται στην δουλειά τους, μπροστά από την μαιευτική κλινική γίνονται μάρτυρες σε ένα ασυνήθιστο θέαμα. Στην είσοδο του νοσοκομείου προσεύχεται ένας Ορθόδοξος ιερέας. Ο σαραντάχρονος ιερέας κρέμασε στο στήθος του μια αφίσα που απεικονίζει ένα μικροσκοπικό μωρό μέσα στη μήτρα. Δίπλα έχει έναν μεγάλο ξύλινο σταυρό  που γράφει με κεφαλαία γράμματα τρεις λέξεις – NEZABIJES NENAROZENE DITE – «Μην σκοτώσει το αγέννητο παιδί». Η κίνηση αποτελεί  μια αυστηρή προειδοποίηση προς τους ανθρώπους της κλινικής όπου κατεγράφη ένα ρεκόρ αμβλώσεων.

 

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο πατέρας Σεραφείμ Gulick, ο ίδιος γονέας πέντε παιδιών, με ένα σταυρό στα χέρια του και με ένα πλακάτ στο στήθος του, μέρα με τη μέρα συνεχίζει την προσευχή του και στέκεται στην είσοδο της κλινικής. 

Για κάποιους φάνηκε τρελός, φανατικός. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δοκιμάσει κάθε δυνατό τρόπο να διακόψει τις δραστηριότητές του, κατηγορώντας τον ιερέα για παραβίαση του νόμου σχετικά με τις συναθροίσεις και για χουλιγκανισμό. Αλλά κέρδισε δύο από αυτές τις διαδικασίες στο δικαστήριο. Στην είσοδο του νοσοκομείου, είχε δεχθεί επίθεση από άγνωστους άνδρες με μπογιά.

Τη δράση του καταδικάζει και η πολιτεία αλλά και κομμάτι της ορθόδοξης κοινότητας του Μπρνο που με «ανοικτή επιστολή» κάνουν λόγο για «Διαμαρτυρία που έχει ένα επιθετικό, θρησκευτικό χαρακτήρα».Και συμπληρώνουν, «δεν είναι δικός μας».Ετικέτες