Έρευνα: Οι Ρώσοι είναι κατά των θρησκευτικών κινουμένων σχεδίων και γελοιογραφιών

Loading...


Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Πανρωσικό Κέντρο Ερευνών (VTsIOM) δείχνει ότι το 85% των Ρώσων αποδοκιμάζουν την ιδέα των εκδόσεων γελοιογραφιών των θρησκευτικών προσωπικοτήτων.

«Οι περισσότεροι Ρώσοι που έχουν ακούσει για την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία (85%) αποδοκιμάζουν τη δημοσίευση των σκίτσων που αφορούν θρησκευτικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του Προφήτη Μωάμεθ, του Ιησού Χριστού, του Βούδα, κλπ Εξήντα δύο τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το θεωρούν γενικά απαράδεκτο και το 23% πιστεύει ότι τέτοιες ενέργειες αξίζουν ηθική καταδίκη,» είπε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Valery Fyodorov κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης στη Μόσχα την Τετάρτη.

Ο Fyodorov, δήλωσε πως το 30% των ερωτηθέντων θεωρει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι αποτέλεσμα της προσβολής που υπέστησαν οι μουσουλμάνοι και το 25%  ότι η αιτία των τρομοκρατικών επιθέσεων είναι οι πολιτικές των γαλλικών αρχών σχετικά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που επιτρέπουν τη δημοσίευση των υλικών που υποτιμούν τους πιστούς.

«Έντεκα τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο λόγος για αυτό που συνέβη είναι το γεγονός ότι οι γαλλικές αρχές έχουν επιτρέψει πάρα πολλοί μετανάστες να έρθουν στη χώρα. Ένα άλλο 8% πιστεύει ότι η τραγωδία οφείλεται στη σκληρότητα κάποιων μουσουλμάνων εξτρεμιστών. Έξι τοις εκατό του ερωτηθέντων μίλησε για την ανικανότητα των Γάλλων ειδικών υπηρεσιών «, δήλωσε ο Fyodorov.

Ο Fyodorov υπενθύμισε ότι το 89% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στη νομοθεσία που επιτρέπει τη δημοσίευση των γελοιογραφιών που αφορούν στα θρησκευτικά ζητήματα και προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων.Ετικέτες