Η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και οι Χριστιανοί

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Όπως προέκυψε από την δήλωση ανάληψης της ευθύνης της επίθεσης στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη από το , βασικός στόχος του ήταν οι χριστιανοί και οι γιορτές τους.

Ας θυμίσουμε τί λέει η ανακοίνωση:
«Στη συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ήρωας στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα, όπου οι Χριστιανοί γιόρταζαν τις γιορτές της αποστασίας τους».
Όμως, κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο, τα επτά από τα 38 θύματα της επίθεσης (ποσοστό 18%) ήταν Σαουδάραβες τουρίστες, δηλαδή προέρχονταν από την χώρα που γέννησε, άνδρωσε και συντηρεί το και την ισλαμιστική τρομοκρατία. Οι Σαουδάραβες ήταν η δεύτερη σε αριθμό θυμάτων χώρα μετά την Τουρκία, που είχε 13 θύματα, όλοι φυσικά μουσουλμάνοι. Όπως είναι γνωστό, η Σαουδική Αραβία δεν δίνει υπηκοότητα σε χριστιανούς, για αυτό είναι αυτονόητο ότι και τα επτά θύματα ήταν Σουνίτες μουσουλμάνοι.

Οι χριστιανοί που υπήρξαν θύματα της επίθεσης οπωσδήποτε δεν ήταν πάνω από 5-6 άτομα.
Τα υπόλοιπα θύματα ήταν στη μεγάλη πλειονότητά τους μουσουλμάνοι (13 Τούρκοι, 2 Τυνήσιοι, 2 Ιρακινοί, 2 Ιορδανοί, 2 Μαροκκινοί, 1 Κουβετιανός). Μία 19χρονη κοπέλα, η Leanne Nasser, ήταν Αραβο-ισραηλινή.
Με άλλα λόγια το Ισλαμικό Κράτος με την τυφλή αυτή επίθεσή του, παρόλο που είχε στόχο τους χριστιανούς, σκότωσε βασικά μουσουλμάνους, και όχι χριστιανούς, και μάλιστα από μερικές από τις πιο φανατικές ισλαμιστικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Τυνησία).

Κατά έναν εκπληκτικό τρόπο και στην επίθεση της 28ης Ιουνίου στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης τα περισσότερα από τα 45 θύματα, μετά τους 23 Τούρκους, ήταν πάλι Σαουδάραβες (6)! Σύμπτωση;
Το Ισλαμικό Κράτος με τις τυφλές επιθέσεις του πάλι κτύπησε Σουνίτες μουσουλμάνους και μάλιστα από την πιο φανατική σουνιτική χώρα στον κόσμο.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, ενώ το ISIS στοχεύει κυρίως τους χριστιανούς, σκοτώνει κυρίως μουσουλμάνους.

Διαβάστε εδώ:  Πούτιν - Ερντογάν: Θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για τη Συρία

Κατά ένα πάλι παράδοξο τρόπο, η Τουρκία έχει γίνει ο μεγαλύτερος στόχος του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο 2016, εάν φυσικά εξαιρέσουμε το Ιράκ και την Συρία, που βρίσκονται σε ανοικτή εμπόλεμη κατάσταση με το ISIS.
Παρατηρούμε δηλαδή ότι οι δύο (Τουρκία και Σαουδική Αραβία) από τις 6-7 χώρες (επίσης Κατάρ, ΗΠΑ, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιορδανία), που έπαιξαν τον σημαντικότερο και πλέον βρώμικο ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Συρίας, με την ποικιλότροπη ενίσχυση και υποστήριξη των ισλαμιστών τρομοκρατών, για την ανατροπή του καθεστώτος Άσσαντ, αυτή την στιγμή έχουν τα περισσότερα θύματα στις επιθέσεις των τζιχαντιστών του ISIS.

Όμως είναι άραγε τυχαίο ότι από τα περισσότερα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS έχει τα τελευταία χρόνια επίσης η Γαλλία, μία χώρα που επίσης πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την ενίσχυση της τρομοκρατίας μέσα στη Συρία; Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι πολύνεκρες επιθέσεις του ISIS έγιναν και σε ΗΠΑ, Ιορδανία.
Ενώ θα περίμενε κανείς πρώτος στόχος του ISIS να είναι η Ρωσία, καθώς αυτή πρωταγωνιστεί στην μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Συρία, η μεγαλύτερη και σχεδόν μοναδική πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον ρωσικών στόχων τα τελευταία χρόνια ήταν αυτή στο ρωσικό αεροπλάνο που έπεσε στο Σινά.
Αντίθετα οι μεγαλύτεροι στόχοι του ISIS, όπως φαίνεται και από τις απειλές που εκτοξεύουν τα μέλη του και από τις επιθέσεις που έγιναν, φαίνεται να είναι η Τουρκία και οι μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία).

Τί θέλουμε να πούμε με όλα αυτά;
Φυσικά, όταν πρόκειται για αθώα θύματα της τρομοκρατίας, η εθνικότητα δεν παίζει ρόλο, αφού κάθε φορά κυριαρχεί ο ίδιος ανθρώπινος πόνος.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι οι χώρες που αιματοκύλισαν την Συρία για να εξυπηρετήσουν τα στενά συμφέροντά τους υφίστανται τώρα και τις χειρότερες συνέπειες της τρομοκρατίας.