Πρωτοχρονιά στη Μητρόπολη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η μνήμη του αγίου πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος.

Επίκεντρο της εορτής ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας. Το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο .

Στην πρωτοχρονιάτικη εγκύκλιο που διαβάστηκε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παύλος είπε πως “ άπαντα τον βίο μας πρέπει να τον προσφέρουμε στον Χριστό: με την ευσέβεια, με το ταπεινό φρόνημα και με τη μνήμη του θανάτου.” Στη συνέχεια επεσήμανε τα εξής: “Συμπληρώνονται, φέτος, εκατό χρόνια από την ανεπανόρθωτη πολιτιστική καταστροφή που υπέστη η περιοχή μας κατά την απαισίου μνήμης Β΄ Βουλγαρική κατοχή 1916-1918, διά της καταληστεύσεως των αμυθήτου αξίας θησαυρών της ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης, που επισυνέβη τον Μάρτιο του 1917.”

Διαβάστε εδώ:  Χριστ. Μήνυμα Δράμας Παύλου: Οι άνθρωποι κυνηγάμε την ψευδώνυμη χαρά

Και στο τέλος κατέληξε: «Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα. Αυτοί συνεποδίσθησαν και έπεσον̇ ημείς δε ανέστημεν και ανωρθώθημεν. Κύριε, επάκουσον ημών, εν η αν ημέρα επικαλεσώμεθά σε». ΑΜΗΝ.

Στο τέλος εψάλη δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Μητροπόλεως.