Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και το Ισλαμικό Κράτος

Loading...


Η ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ…

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ποια είναι η μεγαλύτερη αμαρτία για ένα πιστό μέλος του Ισλαμικού Κράτους; Η . Το να μην πιστεύεις στον Αλλάχ θεωρείται το μεγαλύτερο έγκλημα και για αυτό όσοι δεν πιστεύουν σε αυτόν, αλλά στον Χριστό ή αλλού ή είναι άθεοι, πρέπει να πεθάνουν.
Ποια είναι η μεγαλύτερη για έναν συνεπή αριστερό, όπως η Ελένη Αυλωνίτου; Η κατάργηση της λαϊκής βούλησης, το πραξικόπημα. 

Πιστοί στα διδάγματα της Γαλλικής Επανάστασης, η λαϊκή βούληση είναι για αυτούς πάνω από την βούληση του Θεού. Συνεπώς όποιος την παραβιάζει πρέπει να πεθάνει.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκεπτόταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ζήτησε μέσα στην βουλή την έκδοση των 8 Πραξικοπηματιών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Κάπως έτσι πρέπει να σκεπτόταν και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης, οι οποίοι έσπευσαν να προαναγγείλουν την έκδοση των 8 Πραξικοπηματιών πριν καλά καλά προλάβει το ελικόπτερο να προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Με αυτό το σκεπτικό θα έλεγε κανείς ότι την αποτυχία του Πραξικοπήματος στην Τουρκία την πανηγύρισαν πιο πολύ από όλους στον κόσμο τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία πήραν αρκετή παράταση για τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες, και κάποια στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος, όπως η κυρία Αυλωνίτου! Απίστευτη σύγκλιση! Απίστευτη συναισθηματική προχειρότητα και απλούστευση μιας αρκετά πολύπλοκης κατάστασης εκ μέρους κάποιων βουλευτών και κυβερνώντων, που έσπευσαν να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης, πριν ακόμη αρχίσει.

Σε όλους διαφεύγει κάτι πολύ σοβαρό, το οποίο ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε τονίσει και το οποίο επιβεβαιώθηκε πλήρως στην δίκη των 8 στρατιωτικών: το καθεστώς Ερντογάν θα ζητήσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς με αιτιολογία την συμμετοχή τους στο Πραξικόπημα. Όταν όμως πετύχει το ποθούμενο, πρώτα πρώτα θα τους δικάσει για εσχάτη προδοσία, επειδή δηλαδή κατέφυγαν σε μία εχθρική για την Τουρκία χώρα, την Ελλάδα, αιτιολογία που φυσικά δεν θα μπορούσε να σταθεί στα ελληνικά δικαστήρια. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην διάρκεια της δίκης, όπου εγκάθετοι του δικτατορικού καθεστώτος Ερντογάν προσπάθησαν να τους προπηλακίσουν, βρίζοντάς τους όχι γιατί έκαναν Πραξικόπημα, αλλά γιατί αυτομόλησαν στην Ελλάδα! Αυτό λοιπόν που με βεβαιότητα περιμένει τους 8 Πραξικοπηματίες όταν εκδοθούν είναι οι εξευτελισμοί, τα φρικτά βασανιστήρια και στο τέλος ο θάνατος ή τουλάχιστον η καταδίκη σε ισόβια πρώτα για εσχάτη προδοσία, γιατί έφυγαν στην Ελλάδα, και μετά για όλα τα άλλα.

Σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετανάστευση, που εφαρμόζει και η Ελλάδα, η έκδοση αλλοδαπών που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους το κίνδυνο εκτέλεσης ή βασανιστηρίων, είναι παράνομη. Συνεπώς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την έκδοση των Πραξικοπηματιών, ζητάει από την Κυβέρνηση να παρανομήσει.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κυρία Αυλωνίτου ότι δεν πρέπει να φοβάται. Η Δημοκρατία δεν θα πάθει τίποτε εάν δεν εκδοθούν οι 8 Πραξικοπηματίες, ακόμη κι αν αποειχθεί ότι έχουν συμμετάσχει ενεργά στο Πραξικόπημα. Αντίθετα θα είναι κερδισμένη, διότι όλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι η Ελλάδα πάνω από όλα έχει τον σεβασμό προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή και ότι είναι κράτος δικαίου, που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και δεν υποχωρεί σε εκβιασμούς και απειλές.