ΓΙΑΤΙ ο Αθηνών Ιερώνυμος «έριξε πόρτα» στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ;

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Σύγχυση στους εκκλησιαστικούς κύκλους προκάλεσε η άρνηση του να μεταβεί στην Ιορδανία για την που συγκαλεί ο για την διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος .

Ο απάντησε στην προχτεσινή Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν θα μεταβεί στην εν λόγω συνάντηση, διότι η σύγκληση συναντήσεων και Συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι κανονικό προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Δεν αμφισβητούμε τον Πρώτο μεταξύ ίσων της Ορθοδοξίας Μακαριώτατε εάν συμμετέχουμε σε μία Σύναξη των Προκαθημένων .

Ο διάλογος πάντα είναι θεμιτός και η που τον αρνείται θα φέρει το βάρος τις ιστορικής ευθύνης για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει διχασμό σε λαό και κληρικούς .

Δηλαδή, οι υπόλοιποι Πατριάρχες δεν έχουν δικαίωμα να οργανώσουν μία μάζωξη των Προκαθημένων την ώρα που έχει χωριστεί η Ορθοδοξία σε φιλοουκρανικούς και φιλορώσους;

Ποια Πράξη προβλέπει κάτι τέτοιο ;

Γιατί ο Αθηνών αρνείται τον διάλογο για ένα ζήτημα που έχει επιφέρει ΣΧΙΣΜΑ μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών ;

Διαβάστε εδώ:  Εκκλησία Ελλάδος: Δε θα δώσει το παρών στην Πανορθόδοξη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ας πήγαινε στη Σύναξη και να εξέφραζε τη θέση της ελλαδικής Εκκλησίας. Η άρνηση στον διάλογο οδηγεί σε αδιέξοδα….!

Οι Ιεράρχες στην ΔΙΣ μοιάζουν σαν να ήπιαν το ..αμίλητο νερό !

Δυστυχώς , η Συνοδικότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία φαίνεται να έχει μετατραπεί σε «ενός ανδρός αρχή !» Και αυτό θέτει σε κίνδυνο την διοίκηση της με τον λαό να έχει αντιληφθεί περί της σημερινής πραγματικότητας .

Η εκκλησιαστική περιουσία

Εν τω μεταξύ, η ΔΙΣ ενημερώθηκε από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και για την πορεία διεξαγωγής διαλόγου με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης για το ζήτημα της αξιοποίησης και διαχείρισης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.tilegrafima.gr