Ιεράρχης που προκάλεσε και πάλι την τοπική κοινωνία

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Μία δημόσια ανακοίνωση αποστράτων αξιωματικών του νομού Κιλκίς ανέδειξε το πρόβλημα των σχέσεων του επιχώριου μητροπολίτη με την τοπική κοινωνία.

Η Ένωση Στρατιωτικών κατήγγειλε με κομψό και ευγενικό τρόπο την στάση του εν λόγω Ιεράρχη απέναντι στους απόστρατους που δεν ήταν καθόλου τιμητική εκ μέρους του Ποιμένα της τοπιικής εκκλησίας.

Οι εκφράσεις του μητροπολίτη (είναι εντελώς αντιχριστανικές και βεβαίως αντιευαγγελικές -δηλ σεβασμιώτατε » οφθαλμόν αντί οφθαρλμού ;») -όπως «Ποιές ευχές θέλετε; Αφού με αγνοήσατε εσείς σας αγνοώ και εγώ και να μην με καλέσετε ποτέ στο μέλλον» αναδεικνύουν ένα σοβαρό πρόβλημα μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας .

Από τους λίγους Επισκόπους που προκαλούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Οπως αυτό που παρατηρήθηκε και πέρυσι κατά των αγιασμό των Θεοφανείων.Μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί με αφορμή την λεκτική επίθεση του Ιεράρχη σε μία απλή και πιστή γυναίκα κανείς από την Ιεραρχία δεν επισήμανε το πρόβλημα και ιδού βρεθήκαμε και πάλι σε ένα παρόμοιο περισταστικό.

Στα εφτά χρόνια της ποιμαντορίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου δεν είδαμε να αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις με τέτοια ανοίκεια συμπεριφορά.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν αρέσουν στον Αρχιεπίσκοπο αλλά ούτε και στους περισσότερους Ιεράρχες.

Ποιός έχει την ευθύνη για την επιβολή της τάξης απέναντι σε τέτοιου φαινόμενα που προσβάλουν το κύρος της Εκκλησίας;
 Ετικέτες