Η Καλαμπάκα υποδέχτηκε την Αγία Ζώνη

Loading...


: ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η υποδέχτηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το απόγευμα την .

Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και τους μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, Ελασσόνος κ. Χαρίτων και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

Τιμές απέδωσε άγημα της ΣΜΥ Τρικάλων ενώ με την υποδοχή της παιάνιζε και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμπάκας.

Την μετέφερε στην πόλη μας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, από την Πάτρα, όπου είχε φιλοξενηθεί για έξι ημέρες.

Διαβάστε εδώ:  Στην Καλαμπάκα αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Αγία Ζώνη της Παναγίας

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Δοξολογία και τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία και θα ψάλει χορός αδελφών των ιερών Μονών Αγίου Στεφάνου & Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου Μετεώρων.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, πολλοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Η Άγια Ζώνη θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι την Παρασκευή.

Το Πρόγραμμα παραμονής

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

7.30 π.μ. – 10.30 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοαπαιδίου Αγίου Όρους, όπου και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
12.00 μ. – 1.00 μ.μ. Ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη.
4.00 μ.μ – 5.30 μ.μ. Μυστήριο του Ευχελαίου.
5.30 μ.μ. – 6.00 μ.μ. Επίσκεψη Αγίας Ζώνης προς ευλογία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.
6.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ. Εσπερινός.
10.00 μ.μ. – 1.00 π.μ. Ιερά Αγρυπνία. Θα ψάλει ο Βυζαντινός χορός «Μετωρίτικο Ψαλτήρι» με χοράρχη τον κ. Σπυρίδωνα Σπύρου.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

7.30 π.μ. – 10.30 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ .
12.00 μ.- 1.00 μ.μ. Ιερά Παράκληση – Αναχώρηση της Αγίας Ζώνης.

agiaaaaaaagiaaaagia