Κομοτηνή: Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ συμμετείχε στην εορτή των Ελευθερίων της πόλεως Κομοτηνής, κατά το διήμερο 13 και 14 Μαΐου 2026.
Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, παραμονή της εορτής των Ελευθερίων πραγματοποιήθηκε λαμπρή υποδοχή της σεβασμίας και Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου Κομοτηνής και σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.
Η πομπή κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ και του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος.
Ανήμερα της εορτής το πρωί, Πέμπτη 14 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την 106η επέτειο της εορτής των Ελευθερίων της Κομοτηνής.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.
Εν συνεχεία τελέσθηκε Επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος.
Ακολούθως, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον της πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.






















