Σεμινάριο με θέμα την Θεωρία και την Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης

Loading...


Εισηγητής ο ‘Αρχων Πρωτοψάλτης Αθανάσιος Πέττας 

Της Γιώτας Παμπάλου

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης, διοργανώνει Ημερίδα  Βυζαντινής Μουσικής με θέμα «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης. Τεχνική – εκτέλεση κρατημάτων». Στην άξια αυτή διοργάνωση το «Aγιορείτικο βήμα» ως Χορηγός Επικοινωνίας σας προσκαλεί σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 4.30 μ.μ στην αίθουσα του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο ‘Αρχων Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς Αθανάσιος Πέττας.
Η Β΄ Επιμορφωτική Ημερίδα πραγματοποιείται με σκοπό την στήριξη και την διάδοση της Ορθής Γνώσης τόσο στην Θεωρία ,όσο και στην Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης , καθώς και της Τεχνικής – εκτέλεσης κρατημάτων ,όπως μας τόνισε ο κ.Αθανάσιος Πέττας σε συνομιλία που είχαμε αποκλειστικά μαζί του.

1

Να σημειώσουμε πως ο κ.Αθανάσιος Πέττας μαθήτευσε στους αείμνηστους :Δημήτριο Μήτρου, Αθανάσιο Καραμάνη και Κωνσταντίνο Πρίγγο.Ανέλαβε δε την Πρωτοψαλτία στον Καθεδρικό Ι.Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιά από το 1992.Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τρία άξια εκδοθέντα ,και όχι μόνο  αυτά , βιβλία με τίτλο :1.Θεία Λειτουργία ,2.Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , 3.Αναστάσιμα Μελωδήματα του ‘Ορθρου.
Η έναρξη της Β΄Ημερίδας θα γίνει από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Συλλόγου Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής ,κ.Αναστάσιο Καγκαρά ,ο οποίος υπήρξε και μαθητής του κ.Αθανασίου Πέττα.

1