Ο Κρήτης Ειρηναίος με τον Ρεθύμνης Ευγένιο στην παράσταση η «ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18η και την Κυριακή 19η Ιουλίου 2015 στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας, από την Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, οι πρώτες παραστάσεις του νέου θεατρικού έργου του Ρεθυμνιώτη συγγραφέα και διδασκάλου Ειδικής Αγωγής κ. Γεωργίου Καλογεράκη με τίτλο «Πόλις Εάλω».

Το θεατρικό έργο «Πόλις Εάλω», βασισμένο στην ιστορία και την δημοτική μας παράδοση, πραγματεύεται την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Το έργο είναι έμμετρο, δομημένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στίχο με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία, και προσομοιάζει στα αριστουργήματα της Κρητικής Αναγέννησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπός Ρεθύμνης κ. Ευγένιος και ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρινάκης, οι οποίοι και επαίνεσαν τη νέα αυτή προσπάθεια των μελών της Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης, καθώς και τον άοκνο συγγραφέα του έργου κ. Γεώργιο Καλογεράκη, για την πολυετή προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Την παράσταση συνοδεύει η έκδοση ενός ομότιτλου βιβλίου, όπου, εκτός από το κείμενο του θεατρικού έργου, υπάρχει πλήθος ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων σχετικών με την Άλωση. Το βιβλίο αυτό έρχεται ως συνέχεια πέντε προηγουμένων που έχουν εκδοθεί από την Θεατρική Ομάδα με την συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως.

polis.ealw.18-07-15 (2).JPG
polis.ealw.18-07-15 (5).JPG
polis.ealw.18-07-15 (9).JPG
polis.ealw.18-07-15 (11).JPG
polis.ealw.18-07-15 (12).JPG
polis.ealw.18-07-15 (13).JPG
polis.ealw.18-07-15 (14).JPG


Ετικέτες