Ο Αρχ. Κρήτης Ειρηναίος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου στις εκδηλώσεις των εν Αττική Ρεθυμνιακών σωματείων

Loading...


Μεγάλη Τιμή επεφύλαξε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στους αποδήμους Ρεθυμνιώτες της Αττικής αποστέλλοντας Σεπτή εντολή ως εκπρόσωπο Του τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν την Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014 ,επι τη επετείω των 190 ετων (1824-2014) από το θαυμαστό μαρτύριο των Αγ. Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου, στην Αθήνα.

Από πέρσι ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» είχε εξαγγείλει σειρά εκδηλώσεων , ενώ είχε αφιερώσει το έτος 2014 στους προστάτες και εφόρους αυτού Αγ. Τέσσερις Νεομάρτυρας. Το ανω σωματείο σε συνεργασία με τα εν Αττική Ρεθυμνιακά σωματεία ήτοι Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών, Ομοσπονδία Συλλόγων επαρχίας Αμαρίου, Ομοσπονδία συλλόγων επαρχίας Αγ. Βασιλείου «Ο ΠΡΕΒΕΛΗΣ», ο σύλλογος Χρωμοναστηριανών «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ» και ο λαογραφικός όμιλος «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» καλύπτοντας όλο το νομό Ρεθύμνου αποκορυφώνουν τις εκδηλώσεις με πολυΑρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου (οδ. Ασκληπιού 38) Νεάπολη – Αθήνα , με αρτοκλασία , μνημόσυνο δια κολύβων για το μαρτύριο των Αγίων και λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της ιεράς Εικόνος περίξ του ναού με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων .
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Μητρόπουλος) υπο των τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ», όπου θα τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Πληθώρα Ρεθυμνίων καλλιτεχνών ανιδιοτελώς θα συμμετάσχουν ενώ θα χορέψει το κορυφαίο συγκρότημα ΚΟΥΡΗΤΕΣ.
Ο Βυζαντινός χορός του Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων θα αποδώσει ύμνους υπο τη διευθ. του κ. Γεωργίου Δεμελή , ενώ η Αμαριώτικη παρέα θα τραγουδήσει ριζίτικο. Θα τιμηθεί ο βετεράνος Σπηλιανός λαουτιέρης Γιάννης Μαρκογιαννάκης . Την παρουσίαση θα έχει η η θοποιός Δανάη Καλαχώρα το γένος Φιλιώτη , ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαράκη.      Ετικέτες