Τι αναφέρει το ανακοινωθέν του Βατικανού για τη συζήτηση Πάπα-Τραμπ

Loading...


Λιτή ανακοίνωση εξέδωσε το Βατικανό, με θέμα την συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, νωρίς το πρωί στο Βατικανό.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις ΗΠΑ, όπως και για την κοινή στράτευση υπέρ της ζωής, της θρησκευτικής ελευθερίας και συνείδησης. Παράλληλα, σημειώνει η Αγία Έδρα, «εκφράσθηκε η ευχή υπέρ μιας γαλήνιας συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα αυτή και στην Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ, η οποία δραστηριοποιείται υπέρ των πολιτών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της βοήθειας των μεταναστών».

Το Βατικανό υπογραμμίζει, τέλος, ότι «οι συνομιλίες επέτρεψαν μια ανταλλαγή απόψεων επί ορισμένων θεμάτων που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας και της προαγωγής της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής διαπραγμάτευσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων».

Ο Πάπας δώρισε στον ένοικο του Λευκού Οίκου την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συγγραφή της οποίας, όπως έχει πει επανειλημμένα, εμπνεύστηκε και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Διαβάστε εδώ:  Στο Βατικανό ο Ντ.Τραμπ, τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Πάπα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μετά τη συνάντησή του με τον ποντίφικα και την επίσκεψη στην «Καπέλα Σιστίνα», ο Ντόναλντ Τράμπ μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, όπου συνομίλησε, για περίπου μισή ώρα, με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ατζέντα της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στην Ταορμίνα της Σικελίας.