Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά της ανεργίας

Loading...


Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση σήμερα με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς στους πολιτικούς ηγέτες να κάνουν ό,τι μπορούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι η ανεργία είναι το αποτέλεσμα ενός οικονομικού οράματος «έξω από τους κανόνες της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Ποντίφηκας καταδίκασε εξάλλου τις συνθήκες «σκλαβιάς» των εργαζομένων στο Μπανγκλαντές με αφορμή την κατάρρευση του κτιρίου κοντά στη Ντάκα.
«Καλώ τους πολιτικούς άνδρες να κάνουν ό,τι μπορούν για να δοθεί ώθηση στην αγορά εργασίας. Η εργασία είναι σημαντική για την αξιοπρέπεια«, τόνισε απευυνόμενος σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Σκέφτομαι τις δυσκολίες στην αγορά εργασίας σε διάφορες χώρες. Σκέφτομαι τους ανθρώπους, όχι μόνο τους νέους, οι οποίοι συχνά μένουν άνεργοι λόγω ενός οικονομικού οράματος της κοινωνίας που βασίζεται στο συμφέρον, έξω από τους κανόνες της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Ο Ποντίφηκας καταδίκασε τις συνθήκες «σκλαβιάς» των εργαζομένων στο Μπανγκλαντές.

Ο Πάπας τόνισε ότι αυτό που τον συγκλόνισε είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που πέθαναν στο Μπανγκλαντές ζούσαν με 38 ευρώ το μήνα.

«Αυτές είναι συνθήκες σκλαβιάς», υπογράμμισε.