Γιατί ο Πάπας τα έβαλε με τους Γάλλους υποψηφίους προέδρους

Loading...


«Μου διηγήθηκαν ότι στο γαλλικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ οι δύο υποψήφιοι, Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν πέταγαν πέτρες. Ότι ο ένας δεν άφηνε τον άλλον να τελειώσει, αλλά με τον τρόπο αυτό χάνεται η έννοια του διαλόγου», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώπιον χιλιάδων μαθητών στο Βατικανό.

«Είναι πιο εύκολο να καταστρέφεις, παρά να ακούς με σεβασμό και πραότητα», είπε με νόημα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας

Ο Φραγκίσκος δήλωσε, πάντως, ότι «δεν γνωρίζει την προσωπική ιστορία και πορεία των δύο Γάλλων υποψήφιων, δεν ξέρει από πού προέρχονται». «Γνωρίζω ότι η μία είναι εκπρόσωπος της δεξιάς, αλλά ο άλλος δεν ξέρω από πού προέρχεται, και για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να εκφράσω σχετική άποψη», είπε ο λατινοαμερικανός ποντίφικας.

Διαβάστε εδώ:  Πάπας Φραγκίσκος προς ισχυρούς: "Ενεργείτε με ταπεινοφροσύνη, αλλιώς θα καταστραφείτε"

Αναφερόμενος, τέλος, στην ισχυρότατη μη πυρηνική βόμβα την οποία έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν πριν από τρεις εβδομάδες, ο Φραγκίσκος θέλησε να τονίσει με έμφαση: «ντράπηκα για το ότι την ονόμασαν «μητέρα όλων των βομβών». Η μητέρα μάς δίνει τη ζωή και η βόμβα αυτή προκαλεί θάνατο. Αποκαλούμε μητέρα αυτόν τον μηχανισμό, τι μας συμβαίνει;»