«Συγγνώμη» του πάπα για κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς

Loading...


Συγνώμη ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος εξ ονόματος της Καθολικής Εκκλησίας διότι ιερείς κακοποίησαν σεξουαλικά ανηλίκους.«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναλάβω προσωπικά (σ.σ. την ευθύνη για) όλο το κακό που διέπραξαν ορισμένοι ιερείς, ένας μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των ιερέων, και να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για την ζημιά που προκάλεσαν με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υποδεχόμενος στο Βατικανό μέλη της οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, Διεθνές Καθολικό Γραφείο για τα Παιδιά (BICE), σύμφωνα με τον Ραδιοσταθμό του Βατικανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είχε ήδη ζητήσει προσωπικά συγγνώμη, αλλά ο Φραγκίσκος δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα, μολονότι είχε καταδικάσει τα εγκλήματα αυτά.

Χθές ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συμμετείχε σε διάσκεψη του Βατικανού παρουσία εργαζομένων της εκκλησίας, εκπροσώπων φιλανθρωπικών οργανώσεων και αρχηγών της αστυνομίας από 20 κράτη, στην οποία υπήρξε από όλες τις πλευρές δέσμευση για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να «φωτιστεί» το πρόβλημα στο σύνολό του.Ετικέτες