Πάπας Φραγκίσκος προς γονείς: Δεν κάνει κακό να ρίχνετε και μια σφαλιάρα στα παιδιά σας

Loading...


Το «πράσινο φως» στους γονείς όλου του κόσμου να ρίχνουν πού και πού και καμία σφαλιάρα στα παιδιά τους αρκεί να διατηρείται η αξιοπρέπειά τους (σ.σ. των παιδιών) έδωσε την Παρασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του με θέμα τον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια.

Εξηγώντας τις βασικές αρετές που θα πρέπει να έχει ένας καλός πατέρας ο Ποντίφικας είπε ότι θα πρέπει να συγχωρεί αλλά θα πρέπει και να «διορθώνει με αυστηρότητα» χωρίς, την ίδια ώρα, να αποθαρρύνει το παιδί.

«Κάποτε άκουσα έναν πατέρα να λέει «ορισμένες φορές ρίχνω και μια σφαλιάρα στα παιδιά μου αλλά ποτέ στο πρόσωπο για να μην τα ντροπιάσω. Πόσο όμορφα. Γνωρίζει την έννοια της αξιοπρέπειας. Έπρεπε να τα τιμωρήσει αλλά το έκανε δικαία και προχώρησε» ανέφερε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις παρερμηνίες, συεργάτης του γραφείου τύπου του Βατικανού διευκρίνισε ότι ο Πάπας προφανώς δεν μιλούσε για πράξεις βίας ή αγριότητας κατά παιδιών αλλά αναφερόταν στην βοήθεια για την ωρίμανση ενός ανθρώπου.

«Ποιος δεν έχει πειθαρχήσει τα παιδιά του ή δεν έχει τιμωρηθεί από τους γονείς του όταν μεγάλωνε; Απλά παρακολουθήστε τον Πάπα Φραγκίσκο όταν βρίσκεται μαζί με παιδιά και αφήστε τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους. Να διαστρεβλώνονται όλα τα άλλα… αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους όσοι δεν καταλαβαίνουν έναν Πάπα ο οποίος εφαρμόζει την επανάσταση της κανονικότητας και του απλού λόγου» αναφέρει ο αιδεσιμώτατος Τόμας Ροσίτσα σε e-mail.Ετικέτες