Ο Πάπας Φραγκίσκος μοιράζεται την εμπειρία της οικογένειας που ταξιδεύει από την Αργεντινή στις ΗΠΑ με βαν

Loading...


Το πρόγραμμα της περιοδείας του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ εμπεριείχε συναντήσεις με υψηλούς παράγοντες, τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και πολλές ομιλίες που προέτρεπαν σε έναν καλύτερο κόσμο.

 Εκτός των παραπάνω όμως, ο Αργεντινός ποντίφικας είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τον κόσμο και να συναντηθεί με απλούς ανθρώπους. Στην τελευταία αυτή κατηγορία – αν και με ιδιαιτερότητες – συγκαταλέγεται μία οικογένεια από την Αργεντινή, η οποία έχει ταξιδέψει 13.000 μίλια με ένα βαν, φτάνοντας μέχρι τη Φιλαδέλφεια!

 

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του για την εξαμελή οικογένεια από τη γενέτειρά του Αργεντινή, η οποία παράτησε τα πάντα, προκειμένου να ζήσει το όνειρό της και να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια! Ο ποντίφικας θέλησε να μιλήσει μαζί τους, προκειμένου να ακούσει για την εμπειρία τους και να μάθει τους λόγους που οδήγησαν την οικογένεια στη συγκεκριμένη απόφαση.

 

Ο 41χρονος Catire Walker, η 39χρονη Noel Zemborain και τα τέσσερα παιδιά τους, η 3χρονη Καρμίν, η 5χρονη Μία, ο 8χρονος Ντιμάς και η 12χρονη Κάλα, παράτησαν δουλειές (σε σέρβις διατροφικής αλυσίδας) και σχολείο, μπήκαν σε ένα βαν του 1980 της Volkswagen και ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους από την Αργεντινή για τις ΗΠΑ, διανύοντας την αμερικανική ήπειρο. Οι δύο γονείς συγκέντρωσαν όλες τις οικονομίες τους, ενώ τα παιδιά έλαβαν ειδικό πρόγραμμα από το σχολείο τους, ώστε να μην μείνουν πίσω στα μαθήματά τους.

Η οικογένεια από την Αργεντινή πέρασε από 12 συνοριακούς σταθμούς, ενώ φιλοξενήθηκαν από δεκάδες οικογένειες, βλέποντας από κοντά αμέτρητα αξιοθέατα απ’ όλους τους πολιτισμούς. Ο Πάπας Φραγκίσκος ήθελε να πληροφορηθεί για τη μεγάλη αυτή εμπειρία και να μάθει λεπτομέρειες από τους συμπατριώτες του.

 

Σε δηλώσεις της σε αμερικανικά δίκτυα, η Noel Zemporain τόνισε ότι το πνεύμα αυτών των συναντήσεων – στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών – ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία που θέλουν να έχουν εκείνοι ως οικογένεια. Το σλόγκαν του Συνεδρίου είναι «Οικογένειες Ζωντανές για Πάντα» και αυτό ακριβώς είναι ότι προσδοκούν ο Catire και η Νόελ για τη δική τους οικογένεια. Το ταξίδι της οικογένειας από την Αργεντινή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τον Νοέμβριο, διασχίζοντας την αμερικανική ήπειρο.
 Ετικέτες