Καυτή Σύνοδος στο Βατικανό αυτή την Κυριακή

Loading...


Καυτή προβλέπεται να είναι η Σύνοδος που αρχίζει αυτή την Κυριακή στο Βατικανό και θα διαρκέσει 14 μέρες, με θέμα τις σεξουαλικές σχέσεις, το γάμο και την οικογένεια. Αυτά είναι από τα πιο καυτά θέματα στην Καθολική Εκκλησία, τα οποία προκαλούν αντιπαραθέσεις και προσκόμματα.

Περισσότεροι από 250 σύνεδροι αναμένεται να καταφτάσουν στην Αγία Έδρα, Επίσκοποι και κληρικοί, διακεκριμένοι θεολόγοι, εκπρόσωποι Θρησκευτικών Ταγμάτων, Πρόεδροι όλων των σημαντικών Επιτροπών, καθώς και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας υποστηρίζει την ανοιχτή συζήτηση στο θέμα και σίγουρα η αντιπαράθεση θα είναι σφοδρή. Πάντως αυτό το άνοιγμα θα φέρει ποιο κοντά τα πραγματικά προβλήματα σε αυτούς που λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις και κερδισμένος θα είναι ο πιστός λαός.

Όπως ήδη σας ενημέρωσε ο tilegrafos.gr σε προηγούμενο άρθρο του, οι εβδομάδες που πέρασαν ανάγκασαν τους Καρδιναλίους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε σχέση με το θέμα της παροχής Θείας Κοινωνίας σε διαζευγμένους και δίγαμους.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Χριστιανοί, ακόμα και οι Ορθόδοξοι, αναμένουν από τον Πάπα σημαντικές ανατροπές στην πράξη και τις παραδόσεις της Καθολικής Εκκλησίας, με σκοπό την ποιο άμεση και πρακτική διαποίμανση των πιστών, αν ειδικά λάβουμε υπόψη το στίγμα που έδωσε με την μέχρι σήμερα παποσύνη του.Ετικέτες