Η Αγία Έδρα καταγγέλλει ότι ο ΟΗΕ «παραποίησε» την έκθεσή του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς

Loading...


Το Βατικανό κατηγόρησε σήμερα τον ΟΗΕ ότι «παραποίησε» τα γεγονότα στην έκθεσή του για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή είναι ιδεολογικά προκατειλημμένη και άδικη.

«Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε ότι η έκθεση (της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού) ήταν προετοιμασμένη εκ των προτέρων, πριν τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας», κατήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάζι, ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο Vatican Radio.

«Η έκθεση (του ΟΗΕ) δεν μοιάζει να είναι ενημερωμένη», πρόσθεσε ο Τομάζι προτού αναφερθεί στα μέτρα που έχει λάβει η καθολική εκκλησία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. «Είναι θέμα γεγονότων, στοιχείων που δεν μπορούν να παραποιηθούν!», υπογράμμισε.

Ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ πρόσθεσε εξάλλου ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων πιθανόν να επηρέασαν την Επιτροπή ώστε να ενισχύσει μια «ιδεολογική γραμμή» στην έκθεση.

Ο Τομάζι αναφέρθηκε και σε αίτημα του ΟΗΕ προς το Βατικανό «να αναθεωρήσει τη θέση του όσον αφορά την άμβλωση προς μια κατεύθυνση ελέγχου των συνθηκών υπό τις οποίες η άμβλωση θα μπορούσε να επιτραπεί».Ετικέτες