Δεν πέρασε το άνοιγμα…αγάπης του Βατικανού στους ομοφυλόφιλους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μανώλη Κείου

Δεν προχώρησε τελικά η…πρωτοποριακή ιδέα κάποιων στο Βατικανό που ήθελαν να….καλωσορίσουν τους ομοφυλόφιλους στην Εκκλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου βήματος» στη Σύνοδο που διήρκησε δύο εβδομάδες υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με το θέμα αυτό. 

Συγκεκριμένα στη συνάντηση των  Καθολικών επισκόπων για τα  «οικογενειακά ζητήματα» εμφανίστηκαν βαθιές διαιρέσεις στο τέλος της Συνόδου του Βατικανού. Υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι είχε πέσει η ιδέα για μια φιλεύσπλαχνη προσέγγιση των ομοφυλοφίλων.

Στα μέσα της συνόδου κορυφής, ένα σχέδιο εγγράφου κυκλοφόρησε περιλαμβάνοντας παρα πολύ προοδευτικά σχέδια για την Καθολική Εκκλησία, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μπορεί να είναι κάτι «θετικό» ανύπαντρα ζευγάρια να ζουν μαζί και επίσης πως πρέπει να χαιρετίσουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και τους διαζευγμένους.

Αλλά με τη λήξη της Συνόδου αυτός ο… φιλόξενος τόνος αποδοχής είχε αντικατασταθεί από μια παράγραφο που περιγράφει την ομοφυλοφιλία ως ένα «πρόβλημα» που οι καθολικές οικογένειες έχουν να αντιμετωπίσουν. 

Επίσης δεν πέρασαν θέματα για τους διαζευγμένους που ξαναπαντρεύονται και δεν μπορούν να λάβουν Κοινωνία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τους ομοφυλόφιλους πάντως έδειξε μια βαθιά διαιρεμένη εκκλησία για μερικά από τα πιο πιεστικά θέματα που αντιμετωπίζει η Καθολική οικογένεια.
Σύμφωνα με αναλυτές το 118 υπερ – 62 κατά στην ψηφοφορία για την gay ενότητα θα μπορούσε να ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας από τους προοδευτικούς επισκόπους, οι οποίοι αρνήθηκαν να στηρίξουν την αποδυναμωμένη τελική διατύπωση. Το αρχικό σχέδιο ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι ομοφυλόφιλοι είχαν δώρα να προσφέρουν την εκκλησία.Ετικέτες