Φιλοξενία ρωσικής δημοσιογραφικής αποστολής στο Δήμο Δελφών

Loading...


Της Βίκυς Καραντζαβέλου 

Είκοσι Ρώσοι αρχισυντάκτες, συνοδευμένοι από το γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, επισκέφθηκαν το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου το Δήμο Δελφών και ιδιαίτερα τους Δελφούς και το Γαλαξείδι.

Ο Δήμος Δελφών φιλοξένησε διακεκριμένη ρωσική δημοσιογραφική αποστολή, σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές της επίσκεψης, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα.  Μίας αποστολής, που στόχο είχε την προβολή εξεχουσών περιοχών της Ελλάδας στη ρωσική κοινή γνώμη, με δεδομένο μάλιστα ότι σήμερα η ρωσική αγορά είναι η πλέον ανερχόμενη στη χώρα μας. Είκοσι Ρώσοι αρχισυντάκτες, συνοδευμένοι από το γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, επισκέφτηκαν το διήμερο 18 και19 Μαρτίου το Δήμο Δελφών και ιδιαίτερα τους Δελφούς και το Γαλαξείδι.

Η επίσκεψη ξεκίνησε ανήμερα Καθαράς Δευτέρας από το Γαλαξείδι με ξενάγηση στον υποβλητικό ναό του Αγ. Νικολάου και συνεχίστηκε με τη βιωματική εμπειρία της γιορτής της Αποκριάς για το δήμο και την Ελλάδα, το φημισμένο “Αλευρομουτζούρωμα”. Κυρίαρχο ήταν φυσικά το στοιχείο της γαστριμαργικής παράδοσης των ημερών, αλλά και τα δύο λοιπά στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της πόλης. Η θάλασσα και το αποκριάτικο ξεφάντωμα που ειδικά στο Γαλαξείδι εορτάζεται ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.
Τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν το δρώμενο από τη θάλασσα σε ειδικό σκάφος και κατόπιν απόλαυσαν την ατμόσφαιρα και το ιδιαίτερο του δρωμένου από μέσα μαζί με το πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία για όλους σε ένα αλευρομουτζουρωμένο πανηγύρι που έδωσε πραγματικά το στίγμα της γιορτής στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκηνικό του επονομαζόμενου και “Νησιού της Στεριάς”, του Γαλαξειδίου.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε προς στους Δελφούς, όπου και φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Οι επισκέπτες δημοσιογράφοι από τη Ρωσία επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών όπου θαύμασαν τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου στον “Ομφαλό της Γης”. Επισκέφθηκαν επίσης την ιστορική Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσού, όπου και βίωσαν τη μοναστηριακή φιλοξενία, θαύμασαν το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και απόλαυσαν την ομορφιά του Δελφικού Τοπίου στο οποίο κυριαρχεί ο ελαιώνας της Άμφισσας, ο μεγαλύτερος συνεχόμενος ελαιώνας της Ελλάδας.

Τέλος, οι επισκέπτες απόλαυσαν το διήμερο αυτό τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα σε μία επιλογή νηστίσιμων και μη εδεσμάτων. Ελιές Αμφίσσης και γκραβούρες της ομορφιάς του τόπου τους περίμεναν ως δώρα ανάμνησης της επίσκεψης αυτής. Μία επίσκεψη που έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους του ρωσικού Τύπου από το μακρινό Χαμπαρόφσκ της ρωσικής Ανατολής μέχρι την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και την Ολυμπιακή πόλη του Σότσι να γνωρίσουν την ομορφιά ενός ελληνικού τόπου, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

– See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/55118#sthash.quweoSQi.dpuftilegrafima.gr