Γιατί οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν δίνουν τόση σημασία στην Ιεραποστολή και στην Ορθόδοξη κατήχηση ;

Loading...


Η “εκκλησία της νέας δημιουργίας” στη Σιγκαπούρη και μερικά σχόλια σχετικά με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η “εκκλησία της νέας δημιουργίας” στη Σιγκαπούρη κάνει ηλεκτρονική κράτηση για 5.000 θέσεις γι’ αυτό που ονομάζει “λειτουργία της Κυριακής”. Ιδρύθηκε το 1984 και έχει 25.000 μέλη. Την ίδια στιγμή μια νεοπεντηκοστιανή ομάδα “Βασιλεία του Θεού”μαζεύει περίπου 80.000 μέλη στη πρωτεύουσα της  Αγκόλας και 10.000.000 πιστούςστη Βραζιλία, ενώ η “ενωτική εκκλησία του Μουν” στη Κορέα έχει εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια.
Οι ομάδες αυτές, ιδρυμένες πριν μερικές δεκαετίες έχουν αναπτύξει μεγάλη “ιεραποστολική δράση”, χώρια οι  άλλες μεγάλες χριστιανικές ομολογίες και αιρέσεις . Σε αντίθεση η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σιγκαπούρη έχει μερικές δεκάδες ή  εκατοντάδες πιστούς, στη Νότια Κορέα πρέπει να έχει περίπου 3.000 πιστούς και στη Αγκόλα δεν υπάρχει Ορθόδοξη παρουσία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες !Τα ίδια και στη Βραζιλία, όπου οι ορθόδοξες Εκκλησίες είναι ελάχιστες ! Μάλιστα, είδαμε ότι – πρόσφατα- στη Τσεχία μόνο 26.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στη Σλοβακία μόνο 50.000, ενώ στην γειτονική Αλβανία ένας μεγάλος αριθμός Ορθόδοξων Χριστιανών δεν απογράφηκε, επίσης, για διαφορετικούς – βέβαια- λόγους στη γειτονική χώρα. Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Μπορεί κάποιος να μας δώσει μια λογική εξήγηση, γιατί οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν δίνουν τόση σημασία στην Ιεραποστολή και στην Ορθόδοξη κατήχηση και στη ενεργητικότερη παρουσία των βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών στα Μυστήρια και στη Λειτουργία της Εκκλησίας ; Γιατί οι αιρέσεις συγκεντρώνουν τόσα πλήθη και τα παρασέρνουν σε ψευτολειτουργίες και ψευτοδιδασκαλίες  και η Ορθόδοξη Εκκλησία ΑΔΥΝΑΤΕΙ να “επικοινωνήσει” με τους περισσότερους κατοίκους της ανθρωπότητας; Τι συμβαίνει ; Θα δούμε, επιτέλους,  ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΑ τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ; Πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι να απευθύνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους και η Ορθόδοξη Εκκλησία  και Ιεραποστολή δεν μπορεί ; Εμείς, ως μπλογκ, έχουμε – πολλές φορές- τονίσει την έλλειψη  ( μεγάλου ) ενδιαφέροντος και οργάνωσης, εκ μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τόσο για την Ορθόδοξη κατήχηση όσο και την Ορθόδοξη ιεραποστολή ! Αλλά και δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να δώσουμε λύσεις, ούτε καν να επαναλάβουμε τις προτάσεις που έχουμε ήδη διατυπώσει σε ώτα μη ακουόντων…Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συγχωρέσει την αδράνεια και την αδιαφορία για τον Ορθόδοξο Ευαγγελισμό των Εθνών !