Συνάντηση του Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Loading...


Με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών και τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, Γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Υπηρεσίας Οικονομικών πραγματοποίησε συνάντηση στις 27 Μαρτίου 2013 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, επίσης συμμετείχαν ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος…

Υπεύθυνος της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων.

Καλωσορίζων τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ δατύπωσε ευαρέσκεια για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος. Τα μέρη συζήτησαν την οργάνωση της επικείμενης ειρηνικής επισκέψεως του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου στην Ελλάδα.

alt
alt


Ετικέτες