Ρώσοι Ιεράρχες στους εορτασμούς της απελευθέρωσης του Πλέβεν στη Βουλγαρία

Loading...


Στις 10 Δεκεμβρίου 2019 κατά την επίσκεψη στη ο Μητροπολίτης Ζιτόμιρ και Νοβογκράντ-Βολύνσκι Νικόδημος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Αρχιεπίσκοπος Βλαδικαυκάζ και Αλανίας Λεωνίδας συμμετείχαν στους πανηγυρικούς εορτασμούς αφιερωμένους στην 142η απελευθερώσεως της πόλεως Πλέβεν από Οθωμανικής κυριαρχίας.

Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων στρατιωτών-απελευθερωτών πλησίον του παρεκκλησίου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Τροπαιοφόρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Πλέβνας Ιγνάιος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Λοβτζά Γαβριήλ, τον Μητροπολίτη Βράτς Γρηγόριο, τον Μητροπολίτη Ζιτόμιρ και Νοβογκράντ-Βολύνσκι Νικόδημος, ο Αρχιεπίσκοπος Βλαδικαυκάζ και Αλανίας Λεωνίδας, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πλέβνας.

Διαβάστε εδώ:  Συνάντηση του Βουλγαρίας Νεόφυτου με Ουκρανό Ιεράρχη

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πλέβεν κ. Γεώργιος Σπαρτάνσκι, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Βουλγαρία κ. Α. Μακάροφ, στελέχη της Ρωσικής Πρεσβείας, εκπρόσωποι των κοινωνικών οργανισμών, πλήθος κατοίκων της πόλεως.

Μετά το πέρας της επιμνημοσύνου δεήσεως ο Αρχιεπίσκοπος Λεωνίδας προσφώνησε τους παρόντες καταλλήλως, συγχαίροντας όλους για την επέτειο απελευθερώσεως της Πλέβνας και ευχόμενος στους κατοίκους της πόλεως ειρήνη, ευημερία και πνευματική πρόοδο.tilegrafima.gr