Μόσχας Κύριλλος: Χριστιανοί υπό τον φόβο των πλημμυρών

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος την Κυριακή μετά τον αγιασμό του Ναού της Αναστάσεως στο βουνό Σεκίρναγια του νησιού Μπολσσόι Σολοβέτσκι δήλωσε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές από την πλημμύρα στην Ανατολή της Ρωσίας, τις ημέρες αυτές δέχτηκαν το  χριστιανικό βάπτισμα, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.

«Με συγκίνησε πολύ το γεγονός ότι πάρα πολλοί από εκείνους που δεν ήταν βαφτισμένοι, βαφτίζονται εκεί. Ανάμεσα στη δίνη των υδάτων που καταστρέφει τα πάντα, υπάρχουν τα ύδατα που η ευλογία του Θεού δημιουργεί  και  αγγίζοντας αυτά τα ύδατα οι δικοί μας άνθρωποι στους πιο δύσκολους καιρούς αποκτούν  ελπίδα για σωτηρία «, αναφέρει τα λόγια του Πατριάρχη Κύριλλου το πρακτορείο INTERFAX.

Ο προκαθήμενος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πλημμύρας και  κάλεσε όλους να προσεύχονται «για να δείξει ο Κύριος την ελεημοσύνη του στα ανατολικά μας εδάφη, για να φύγει πιο γρήγορα το νερό, και το κράτος μας, τόσο οι ομοσπονδιακές όσο και  οι τοπικές αρχές, να κάνουν τα πάντα για να επιστραφούν τα χαμένα στους ανθρώπους και  να επιστρέψουν στην ειρηνική και ομαλή ζωή όλοι οι παθόντες «.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κατά την διάρκεια της πατριαρχικής επίσκεψής του στην ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Σολοβκί αγίασε τον ναό που ανακαινίστηκε στην σκήτη της Αναστάσεως στο βουνό Σεκίρναγια.

Τη δεκαετία του 1930 στο βουνό Σεκίρναγια υπήρξε ποινικό απομονωτήριο. Ο παππούς του Πατριάρχη Κύριλλου, Βασίλι Γκουντιάγιεφ, που φυλακιζόταν στο στρατόπεδο ειδικού προορισμού στο Σολοβκί, βρέθηκε για ένα μήνα στο απομονωτήριο αυτό.

Για την εκκλησιαστική του δράση και τη μάχη με τους νεωτεριστές είχε φυλακιστεί πολλές φορές και είχε εξοριστεί. Αφού επέστρεψε από την φυλακή στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο Βασίλι Γκουντιάγιεφ έγινε παπάς.

Στο βουνό Σεκίρναγια βρίσκεται η σκήτη της Αναστάσεως με  τη μοναδική στη Ρωσία εκκλησία – φάρο. Δέκα χρόνια πριν εκεί επέστρεψαν οι μοναχοί.

Στη λειτουργία παραβρέθηκαν ο κυβερνήτης της περιοχής της πόλης Αρχάγγελσκ Ίγκορ Ορλώφ, ο αναπληρωτής του επίσημου εκπροσώπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Βορειοδυτική Διοικητική Περιοχή, Γιούρι Σαλίμωφ,  ο υφυπουργός της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Βαχρουκώφ, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου.

Κατά τη  λειτουργία έγιναν προσευχές για τους παθόντες λόγω της πλημμύρας στην Άπω Ανατολή, για την «αντιμετώπιση της δίνης των υδάτων στα ανατολικά εδάφη της Πατρίδας μας και για την παρηγοριά του παθόντος λαού «.

Ως δώρο στο Ναό της Αναστάσεως ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας έφερε την εικόνα της Παναγίας των Ιβήρων που φιλοτεχνήθηκε στο Άγιον Όρος.Ετικέτες

tilegrafima.gr