Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η Εκκλησία ξεκινάει έργα χωρίς πόρους και τα τελειώνει (φωτο)

Loading...


Σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της Ζαγοράς, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου

Σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της Ζαγοράς, χαρακτηρίστηκε η περασμένη Κυριακή 18/8 και αυτό γιατί τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τελετή που είχε να τελεστεί στη Ζαγορά πριν από το 1900.

    Στο τέλος της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που ακολούθησε την τελετή των εγκαινίων, ο Αρχιερ. Επίτροπος της Ζαγοράς πρωτ. Δημήτριος Ξυνογαλάς, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, αναφέρθηκε στην ιστορία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού. 
Ο Σεβασμιώτατος, αντιφωνώντας, επαίνεσε όλους όσους πρωτοστάτησαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού. Τόνισε τη σημασία που έχει ο κάθε Ιερός Ναός στην ζωή του κάθε πιστού μέλους της Εκκλησίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι παρά τη στενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, στην Εκκλησία ξεκινούν έργα, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι ολοκλήρωσής τους και αυτά ολοκληρώνονται. Γεγονός το οποίο οφείλεται στη χριστή διαχείριση από πλευράς της Εκκλησίας, των δωρεών των ανθρώπων.

    Τέλος ο Σεβασμιώτατος, θέλοντας να τιμήσει τον π. Νικόλαο Παπανικολάου, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς για την προσφορά του στην εκκλησιαστική ζωή της Ζαγοράς, του απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ τίμησε και δύο εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους κ. Αναστάσιο Τσιώκα και κ. Δημήτριο Γάκη, για την πολύχρονη προσφορά τους.

alt
1
1
1