Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Μόσχας Κύριλλος

Loading...


Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ρωσική Εκκλησία, μετά την πρόταση που έχει κατατεθεί στην ρωσική βουλή ώστε τα εμβόλια να καταστούν υποχρεωτικά.

Με ανακοίνωσή της η Συνοδική Επιτροπή για την Οικογένεια, του Πατριαρχείου της Μόσχας καλεί τους νομοθέτες να μην υπερψηφίσουν τη σχετική νομοθεσία.

Η Πατριαρχική Επιτροπή θεωρεί ότι:

Οι γονείς θα πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία των παιδιών τους, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών εμβολιασμών, χωρίς να υπόκεινται σε καμία πίεση. Η δίωξη των γονέων για τη χρήση αυτού του δικαιώματος είναι απαράδεκτη.

Οι γονείς δεν πρέπει να υποχρεώνονται με κανένα τρόπο να δηλώσουν τους λόγους στους οποίους στηρίζονται οι επιλογές τους. Το γεγονός της ιατρικής παρέμβασης ή της άρνησής τους πρέπει να παραμείνει ένα ιατρικό μυστικό που προστατεύεται από το νόμο.

Το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να σπουδάζουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν θα πρέπει να περιορίζεται επειδή οι γονείς τους αρνούνται να προβαίνουν σε προληπτικούς εμβολιασμούς για αυτούς, εκτός από περιπτώσεις που συμβαίνουν μαζικές μολυσματικές ασθένειες ή άμεση απειλή επιδημιών .

Οι γονείς πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις, ανεξάρτητα και να αξιολογούν διάφορες πληροφορίες.
Από αυτή την άποψη, η Πατριαρχική Επιτροπή για την Οικογένεια, την Προστασία της Μητρότητας και την Παιδική ηλικία δεν μπορεί να υποστηρίξει τα μέτρα που αναφέρονται παραπάνω.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr