Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε τακτική της συνεδρία, προεδρεύοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, συνήλθε στις 22 Οκτωβρίου 2015 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας.

Στην προσφώνησή του προ της ενάρξεως της συνεδρίας ο Πρόκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας αναφέρθηκε στα κύρια θέματα της ημηρεσίας διατάξεως.

Όπως πληροφόρησε ο Αγιωτατος Πατριάρχης Κύριλλος οι Συνοδικοί καλούνται να συζητήσουν τα θέματα συγκλήσεως τον επόμενο χρόνο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ρωσικής Εκκλησίας και συμμετοχής του Πατριαρχείου Μόσχας στην Πανορθόδοξο Σύνοδο, η οποία μέλλει να συνέλθει το ίδιο έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Κύριλλο η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την έγκριση νέων κειμένων των θείων ακολουθιών, την ίδρυση νεών επαρχιών, την εξέταση των υποψηφίων Επισκόπων, την ίδρυση νέων Ιερών Μονών κα.

Τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι: οι Μητροπολίτες Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ουνούφριος, Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, Κισινέφ και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρος, Αστανάς και Καζαχστάν Αλέξανδρος, Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος, Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας, Μινσκ και Ζασλάβ Παύλος, Πατριαρχικός Έξαρχος της Λευκορωσίας και Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Για να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της χιμερινής περιόδου (Σεπτέμβριος –Φεβρουάριος) προσεκλήθησαν επίσης ο Μητροπολίτης Σμολένσκ και Ροσλάβλ Ισίδωρ, ο Αρχιεπίσκοπος Μουκάτσεφ και Ούζγκοροδ Θεόδωρος, οι Επίσκοποι Μπελτσύ και Φελέστ Μάρκελλος, Μαγκαντάν και Σινεγκόρυ Ιωάννης, Μαχατσκαλάς και Γκρόζνυ Βαρλαάμ.

 

 

 

 Ετικέτες