Πατριάρχης Κύριλλος: Η Δύση θα πρέπει να διδαχθεί από τη Ρωσία στο θέμα αποδοχής Μουσουλμάνων προσφύγων

Loading...


Ο Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε τη Δύση να ακολουθήσει τη Ρωσία ως ένα παράδειγμα για το πώς να χειριστεί το θέμα των μουσουλμάνων μεταναστών.

«Σε αντίθεση με τη Δύση, η οποία είναι ήδη νευρική για την άφιξη των προσφύγων, η Μόσχα μόνη της έχιε υποδεχθεί περισσότερους μουσουλμάνους από όλη την Ευρώπη. Και κανείς στον κόσμο δεν το γνωρίζει αυτό. Και δεν υπάρχει καμία υστερία, δεν υπάρχει αστυνομία , δεν υπάρχουν δακρυγόνα, δεν υπάρχουν συγκρούσεις «, είπε ο πατριάρχης σε μια συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς στην κατοικία του την Πέμπτη.

Η Ρωσία έχει πολλoύς μουσουλμάνους μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και «γι ‘αυτούς είναι η μόνη πηγή του ευ ζην», δήλωσε ο ηγέτης της εκκλησίας.

«Φυσικά, προβλήματα προκύπτουν μερικές φορές με τους ανθρώπους που φτάνουν όμως αυτά τα προβλήματα λύνονται στα πλαίσια του νόμου, και το πιο σημαντικό, οι καλές σχέσεις Ορθοδόξων-μουσουλμάνων δημιουργούν μια ατμόσφαιρα για τους μουσουλμάνους εδώ ούτως ώστε να ζήσουν ειρηνικά και για τους Ορθοδόξους να αντιμετωπίζουν τους Μουσουλμάνους με σεβασμό, με ανοχή, σαν αδέλφια », είπε.

Ο πατριάρχης συνεχάρη τον Αμπάς, ο οποίος συνέβαλε στην οικοδόμηση του τζαμιού στη Μόσχα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους αυτό το μεγάλο τζαμί έχει χτιστεί στην πόλη της Μόσχας για να γίνει ένας τόπος προσευχής για πολλούς μουσουλμάνους που ζουν στη Μόσχα ή που επισκέπτονται τη Μόσχα «, δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Είπε ακόμη ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τη χάρη του Θεού, δεν εξαπλώνεται σε όλη τη Ρωσία. Ο Πατριάρχης μίλησε επίσης για την επικίνδυνη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου παράγοντες του Ισλαμικού Κράτους και άλλες παρόμοιες τρομοκρατικές ομάδες έχουν προσπαθήσει να στρατολογήσουν τους Ρώσους πολίτες.

 Ετικέτες