Λαμπρή Θεία Λειτουργία στη Μόσχα επί τη μνήμη του Αγίου Βλαδίμηρου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Ρωσία τίμησε τον Αγιο Προστάτη της Βλαδίμηρο.

Στο Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα τελέσθηκε λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, παρουσία εκπροσώπων Εκκλησιών απ’όλο τον κόσμο.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών κ.Κύριλλος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο και αναφέρθηκε στα μηνύματα που δίνει ο Αγιος Βλαδίμηρος.

«Σήμερα στεκόμαστε μπροστά στην Εικόνα Του και Του ζητάμε να είναι μαζί μας, Του ζητάμε να μας φωτίζει, να φωτίζει τη νεολαία ώστε να προοδεύσουν στη ζωή τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κύριλλος που δεν παρέλειψε να ζητήσει τη βοήθεια του Αγίου ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία την Κριμαία.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε πως σήμερα, 1000 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο κατώφλι μιας πνευματικής επιλογής που θα μπορέσει να τον λυτρώσει από την σκλαβιά του εγωϊσμού, του ατομικισμού και της υπερκατανάλωσης που δεν αφήνει διακριτές τις διαφορές μεταξύ καλού. Ωστόσο ο κ.Κύριλλος εξέφρασε την ελπίδα για το μέλλον μέσα από την πνευματική καθοδήγηση: «Αν δεν αφήσουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, που προέκυψαν από αυτό το ιδανικό, να απορροφηθεί από τις ταχύτητες της σύγχρονης αποξένωσης, τότε έχουμε ελπίδες για το μέλλον. Για να οικοδομήσουμε μια ειρηνική, δίκαιη και ισότιμη ζωή, στο κέντρο της οποίας θα στέκεται η ανθρώπινη καλοσύνη, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η ελπίδα».

Η επέτειος των 1000 χρόνων από τον θάνατο του Βλαδίμηρου του Μέγα γιορτάζεται φέτος στη Μόσχα αλλά και σε ολόκληρη τη Ρωσία με μεγάλη λαμπρότητα. Ταυτόχρονα η Ρωσία γιορτάζει και τον εκχριστιανισμό της.

2807rus.jpg
2807rus1.jpg
2807rus2.JPG
2807rus3.JPG


Ετικέτες