Ιλαρίων: Πρέπει να ακουστεί η φωνή εκατομμυρίων Ορθοδόξων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις 26 Ιουνίου στην Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της XXI  Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

 

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιλαρίων τόνισε πως η φωνή πολλών εκατομμυρίων Ορθοδόξων πιστών που ζουν σε διαφορετικές γωνιές του σύμπαντος, θα πρέπει να ακουστεί.

Επισήμανε πως η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» οδήγησε στην εμφάνιση εξτρεμιστικών δυνάμεων και ανεξέλεγκτων ομάδων. Αυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία για τον χριστιανικό πληθυσμό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη καταστράφηκαν πολλές χριστιανικές εκκλησίες και μοναστήρια. Ένας τεράστιος αριθμός των Χριστιανών έχουν εγκαταλείψει από την πατρίδα τους σε αναζήτηση στέγης για τη ζωή τους. 

Μια άλλη πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική πρόκληση, σύμφωνα με τον κ. Ιλαρίωνα, για την παγκόσμια κοινότητα ήταν η κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, όπου είναι ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας μπορεί να είναι μια αποτελεσματική δύναμη ικανή να συμβάλει τόσο στην ειρήνευση στα «καυτά» σημεία και στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων, στηριζόμενη στις αξίες του χριστιανικού πολιτισμού» τόνισε ο Μητροπολίτης.Ετικέτες