Η ουκρανική Σύνοδος ζητάει ειρήνη από τον Ποροσένκο

Loading...


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko να σταματήσει την ένοπλη αντιπαράθεση σε Lugansk και Ντόνετσκ.

«Οι κληρικοί και πιστοί αυτών των περιοχών καλούνται να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα για να σταματήσει η αιματοχυσία με θύματα αθώους αμάχους.Οποιαδήποτε σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων. Ειρηνικές λύσεις είναι η αρχή που πρεσβεύει η Εκκλησία μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν.

Τα μέλη της Συνόδου επίσης, εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο Poroshenko θα εγγυηθεί τη θρησκευτική ειρήνη στη χώρα. «Οι ειριηνικές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών και των θρησκευτικών οργανώσεων στην Ουκρανία – είναι ένα περιουσιακό στοιχείο σε όλα τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Παρά την εξαιρετικά έντονη αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών.»  αναφέρει ακόμη η Σύνοδος.

Η ανακοίνωση καταδικάζει έντονα κάθε πράξη που αποσκοπεί στην υπονόμευση «της εθνικής κυριαρχίας στην Ουκρανία.» Η Σύνοδος τόνισε επίσης ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν προσπάθειες να καταστραφεί η διαθρησκειακή αρμονία στη χώρα, υπάρχουν περιπτώσεις επιθέσεων και τις προσπάθειες να καταστραφούν ναοί και χώροι προσευχής.

«Για να διατηρηθεί η ομολογιακή ειρήνη στη χώρα είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η δίκαιη μεταχείριση όλων των θρησκευτικών οργανώσεων, και να παρέχεται κάλυψη των δραστηριοτήτων τους», – λέει η δήλωση της Συνόδου και αναφέρει τέλος ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επανειλημμένα στρεβλώνουν σημαντικά τη θέση της Εκκλησίας για την κατάσταση στην Ουκρανία. Ετικέτες