Το…θρησκευτικό σφυροκόπημα Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν για προσκύνημα πότε στο Άγιον Όρος, πότε στο Βατικανό!

Loading...


Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το..πρέσινγκ σε κάθε τι θρησκευτικό έκανε από τη Χαλκιδική στη σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς τόνισε: 

 

«Και τα θρησκευτικά σύμβολα τους ενοχλούν. Και γενικά η θρησκευτικότητα και η ευσέβεια του λαού μας. Τώρα βέβαια, ανακάλυψαν ξαφνικά και τρέχουν για προσκύνημα πότε στο Άγιον Όρος, πότε στο Βατικανό! Αλλά εξακολουθούν να θεωρούν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας ως «μειονέκτημα», ως «βαρίδι»!

Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έπαθαν τα αθεϊκά καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης, πριν 25 χρόνια.

Δεν βλέπουν ότι στην Ευρώπη κυριαρχούν πια οι χριστιανοδημοκρατικές αξίες. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν βλέπουν ότι πολύ κοντά μας, στη Μέση Ανατολή, οι Χριστιανοί εκδιώκονται, για πρώτη φορά μετά από αιώνες, από τις πατρογονικές εστίες τους. Η μεγαλύτερη φυγή Χριστιανών από αιώνες! Κι όμως, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα, δεν φαίνεται να διαμαρτύρονται.
Και πώς να διαμαρτυρηθούν; Μέχρι πριν λίγο ήταν «αλληλέγγυοι» με τα κινήματα των φονταμενταλιστών, που σήμερα σκοτώνουν τους πάντες στο πέρασμά τους.
Μέχρι πριν λίγους μήνες ακόμα, έκαναν καμπάνια για «μιαν Ευρώπη χωρίς σύνορα»! Δηλαδή να μπαινοβγαίνει μέσα στην Ελλάδα όποιος θέλει!
Τώρα όλη η Ευρώπη βλέπει με φρίκη τι συμβαίνει λίγο πιο δίπλα από μας. Όλος ο κόσμος αγωνιά πως θα προφυλαχθεί από την εξαγωγή αυτής της ασύλληπτης βίας.
Και οι «ψευτοπροοδευτικοί» μας εύχονται κατά βάθος να μην θυμόμαστε όσα έλεγαν κι όσα έκαναν κι όσα κραύγαζαν μέχρι χθες.
Όμως όλοι τα θυμόμαστε και να το ξέρουν…»
 Ετικέτες