Η πολιτική θεωρία της κουκουνάρας και η αποδόμηση της κυβέρνησης

Loading...


Για τις πυρκαγιές έχουν ακουστεί πολλάκις διάφορες θεωρίες… Από το “πράσινο που καίει το πράσινο” με τις ευθείες βολές Γιακουμάτου κατά ΠΑΣΟΚ μέχρι συνωμοσίες για Τούρκους “Γκρίζους Λύκους” δολιοφθορείς και βέβαια μέχρι την αλήστου μνήμης δήλωση Ράλλη πίσω στη δεκαετία του 80 για τις «κουκουνάρες που πιάνουν φωτιά και εκτινάσσονται»

Η θεωρία της κουκουνάρας όμως αν την δει κανείς λίγο πιο αλληγορικά στην σημερινή περίσταση ταιριάζει. Η θεωρία της πολιτικής κουκουνάρας όμως. Πως η μία φωτιά οδηγεί στην άλλη… Πως το μνημόνιο άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό φέρνοντας νέα μέτρα-φωτιά. Αυτές οι φωτιές έφεραν άλλες φωτιές έξω από τη Βουλή και εκείνες έδωσαν τη θέση τους στην πύρινη λαίλαπα στα δάση και μάλιστα με μια χαμένη ζωή. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους οι δύο πιλότοι του καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση. Συνδέονται όλες αυτές οι φωτιές;;

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια….τελετή αποδόμησης της κυβέρνησης με άνοιγμα πολλαπλών μετώπων; Η σύγχρονη θεωρία της κουκουνάρας καίει την κυβέρνηση;

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θυμίζει κατά πολύ την αποδόμηση της κυβέρνησης ΝΔ, της οποίας η γούνα κάηκε και από τις πυρκαγιές και τελικά έπεσε από το μη-σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Προ ολίγον ημερών το dotnews προειδοποιούσε πως “ερχονται απρόβλεπτες εξελίξεις, κοινωνική αναταραχή και πολιτικές απειλές” και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τα πρώτα δείγματα είναι ήδη ορατά!

Να δούμε ποιο είναι το επόμενο επεισόδιο…Ετικέτες