Γ.Βαρουφάκης: «Ξεκινάμε τον έλεγχο των υπερχρεωμένων ΜΜΕ – Θα πατάξουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

Loading...


Ο Γ.Βαρουφάκης ξεκινά τον έλεγχο των υπερχρεωμένων ΜΜΕ που τόσο έχουν κοστίσει στη χώρα οικονομικά, ηθικά, και κυρίως κατασταλτικά αφού στήριξαν τις πολιτικές του Μνημονίου και συνέδραμαν στην εξαθλιώση του ελληνικού λαού.

Τα δάνεια των καναλιών φυσικά τα εξυπηρετούν όλοι οι Έλληνες πολίτες αφού αυτοί μπήκαν ως εγγυητές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο πόλεμος της κυβέρνησης με τη διαπλοκή στο χώρο των ΜΜΕ μόλις τώρα ξεκινάει. Είναι η δεύτερη απόπειρα μετά από εκείνη της κυβέρνησης Κ.Καραμνλή με το «βασικό μέτοχο» που η ίδια η ΕΕ (διότι προφανώς την συνέφεραν τα κανάλια ως είχαν) μπλόκαρε την προσπάθεια αυτή (ακόμα κάτι που προκαλέι σκέψη για το αν αξίζει να βρίσκεται καποιος σε έναν τέτοιας αδιαφάνειας οργανισμό).

Στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο. Ο κ. Βαρουφάκης πάντως, ξεκαθαρίζει ότι θα έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας ακόμη και για δάνεια υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς, εκτός από τον χώρο της ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση- εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης».

«Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ΄όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και τονίζει ότι «υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία της κυβέρνησης προς τις τράπεζες να μην δίνονται δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, άνευ προϋποθέσεων και εξασφαλίσεων».

«Καθίσταται σαφές ότι σκοπός μας είναι ο ενδελεχής έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο της ενημέρωσης, όσο και σε άλλους τομείς και να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας» σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών media, τα οποία θεωρούνται επισφαλή με τα συνήθη τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης, δάνεια που έλαβαν την τελευταία πενταετία.

Ζητούσε ανάμεσα στα άλλα, ποιες εταιρείες ομίλων ΜΜΕ χρωστάνε δάνεια μη εξυπηρετούμενα. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι καίτοι διαβιβάστηκε η ερώτηση του βουλευτή στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκείνη, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο του άρθρου 54 του Ν. 4261/2014, διαβίβασε έγγραφο με το οποίο αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος!
Δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος υπό την διοίκηση του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρα αρνείται να δώσει στοιχεία για τα κανάλια που έπαιξαν μέγιστο ρόλο στην παραπληροφόρηση του κοινού αλλά και στην μαζική συνειδησιακή καταστολή των Ελλήνων πολιτών ώστε να μην αντιδρούν και να κάθονται άπραγοι ενόσω η χώρα τους «αλυσοδένονταν» στα δεσμά του εθνοκτόνου Μνημονίου.

Οι αντίθετες φωνές λοιδορούνταν, χλευάζονταν και στο τέλος αποσιωπούνταν.Ετικέτες