«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ

Loading...


Με κλειστούς σταθμούς μετρό και τη γνώριμη απαγόρευση συγκεντρώσεων από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30 προετοιμάζεται η Αθήνα για τη σημερινή άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ.

Με φόντο τη χθεσινή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την έκρηξη της βόμβας στην Τράπεζα της Ελλάδος, η Αθήνα υποδέχεται σήμερα τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Οι σταθμοί που θα κλείσουν είναι «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός» από τις 13:30 το μεσημέρι και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 18:00, ενώ περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Γερμανίδας πρωθυπουργού.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής δεν θα επιτρέπονται σήμερα, από τις 11:30 ως τις 21:30 οι συγκεντρώσεις ή πορείες στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εξής οδούς:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Συνδικάτα, οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προγραμματίσει πάντως συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, που δεν περιλαμβάνεται στις παραπάνω περιοχές.

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς ενώ στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

17.30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα δειπνήσει μάλιστα με στελέχη της κυβέρνησης και γι’ αυτό οι επιτελείς του πρωθυπουργού αναζήτησαν το κατάλληλο μέρος. Το μουσείο της Ακρόπολης είχε υποδεχθεί τη σιδηρά κυρία της Ευρώπης στην προηγούμενη επίσκεψη της στη χώρα μας. Έτσι, αναζητήθηκε άλλος χώρος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Πλάκα, προκειμένου να μπορέσει να θαυμάσει και τη μοναδικότητα της περιοχής.