Συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με εντεταλμένο του Βλ.Πούτιν (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Παλαιστινιακής Αυτοκρατορικής Εταιρείας και επίσημο εντεταλμένο του Προέδρου της Ρωσίας Βλ.Πούτιν συνάντησε τη Δευτέρα στην έδρα του Πατριαρχείου ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα εξαιτίας ζητήματος που προέκυψε με τον Ι.Ν. του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ που βρίσκεται κοντά στον Ναό της Αναστάσεως.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πατριαρχείο αναφέρει:

Την Δευτέραν, 7ην / 20ην Ιουλίου 2015, ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Παλαιστινιακής Αυτοκρατορικής Εταιρείας και επίσημος εντεταλμένος του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαδήμηρου Πούτιν, κ. Igor Ashurbeyli, μετά του Επισκόπου Αλαπάιγιεσκ Μεθοδίου, επεσκέφθησαν το Πατριαρχείον και μετέφερον εις την Α.Θ.Μ. τον Πατέρα ημών και Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον, ο Οποίος ενθέρμως υπεδέχθη αυτούς, τας ευχάς του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαδιμήρου Πούτιν, τους αδελφικούς ασπασμούς του Πατριάρχου Μόσχας Μακαριωτάτου Κυρίλλου και εζήτησαν τας ευλογίας και την βοήθειαν Aυτού, ίνα, τη εγκρίσει και αναθέσει του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαδιμήρου Πούτιν, εντός ωρισμένου τακτού χρονικού διαστήματος, διευθετήσουν τα προβλήματα τα αφορώντα τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, ιδρυθέντα κατά τον 19ον αιώνα και προσκείμενον ανατολικώς εις τον Ναόν της Αναστάσεως.

Εις την επίσκεψιν ταύτην έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις και ο Μακαριώτατος εξεδήλωσε το ενδιαφέρον Αυτού διά την διευθέτησιν των προβλημάτων της Εκκλησίας του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ προς όφελος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Πατριαρχείου της Ρωσίας εις την Αγίαν Γην.

2207ros.jpg
2207ros1.jpg
2207ros2.jpg
2207ros3.jpg
2207ros4.jpg
2207ros5.jpg
2207ros6.jpg


Ετικέτες