Πανήγυρις Ι.Παρεκκλήσιου του Ευαγγελισμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μονή Γαλιλαίων Ανδρών(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Την Τρίτην, 12ην/25ην Αυγούστου 2015 ετελέσθη Θεία Λειτουργία εις το πανηγυρίζον Ιερόν Παρεκκλήσιον του «Ευαγγελισμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», το ευρισκόμενον εν τη Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών, όπου η παράδοσις αναφέρει ότι εδέχθη η Υπεραγία Θεοτόκος παρά του Αρχαγγέλου Γαβριήλ το μήνυμα της Κοιμήσεως αυτής.

 Το σημείον τούτο, ως λέγει η παράδοσις, ηγάπα ιδιαιτέρως η Παναγία, και εκεί προσέφευγε μετά την Ανάστασιν του Χριστού, προσευχομένη, έως ότου είδε μετά των Αποστόλων την ένδοξον Ανάληψιν Αυτού.

Εις το εν λόγω παρεκκλήσιον ετελείτο καθημερινώς θεία Λειτουργία και εψάλετο η Παράκλησις προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον από της 1ης Αυγούστου έως και της 12ης Αυγούστου. Της πανηγύρεως προεξήρξεν ο ηγούμενος της Ι. Μονής Προφήτου Ελισσαίου Ιεριχούς Αρχιμανδρίτης π. Φιλούμενος και έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος και μονάζουσαι της Ιεράς Μονής.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ηκολούθησεν αναψυκτικόν και νηστήσιμον πρωινον, παρατεθέν τη Αγιοταφιτική συνοδεία υπό του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου π. Ανθίμου εις το ηγουμενείον.

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες