Η Κυριακή μετά την Υψωση του Τιμίου Σταυρού στη Ναζαρέτ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα εκκλησιαστικά τάξη εορτάστηκε προ τριών ημερών η Κυριακή μετά την Υψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ναζαρέτ, όπου βρέθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλος.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει συγκεκριμένα:

Την Κυριακήν, 21ην Σεπτεμβρίου/ 4ην Οκτωβρίου 2015, Κυριακήν μετά την ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου κατά την τάξιν αυτού η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εις το εν Ναζαρέτ παρεκκλήσιον του Τιμίου Σταυρού.

Το παρεκκλήσιον τούτο ευρίσκεται εις κτήμα ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου εντός της πόλεως Ναζαρέτ, ανεκαινίσθη δε κατά τα τελευταία έτη και συνετηρήθη υπό του Πατριαρχείου διά δωρεών μεν ευλαβών προσκυνητών εξ Ελλάδος, επιμελεία δε του ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Θαβωρίου όρους Αρχιμανδρίτου π. Ιλαρίωνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού και καθιερώθη να εορτάζηται εν αυτώ η εορτή της Κυριακής μετά την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού.

Εις το παρεκκλήσιον τούτο προεξήρξεν της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού , του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του ηγουμένου του Θαβωρίου όρους Αρχιμανδρίτου π. Ιλαρίωνος, του ηγουμένου της Κανά Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου, Αραβοφώνων ιερέων του προσκυνήματος του Ευαγγελισμού της Ναζαρέτ, ψαλλούσης αραβιστί της χορωδίας ψαλτών της Ναζαρέτ και προσευχομένων εν κατανύξει αραβοφώνων πιστών της πόλεως Ναζαρέτ και τινων εκ πλησιοχώρων κωμών προσελθόντων.

Προ του τέλους της θ. Λειτουργίας ο Μακαριώτατος ετέλεσεν εις το προαύλιον του παρεκκλησίου την τελετήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προς αγιασμόν των πιστών και της πόλεως η οποία εξηπλούτο ωραιοτάτη κάτωθι.

Την μεσημβρίαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός παρέθεσε τράπεζαν εις την Ιεράν Μητρόπολιν τω Μακαριωτάτω και άλλοις.

0710naza.JPG
0710naza1.JPG
0710naza2.JPG
0710naza3.JPG
0710naza4.JPG
0710naza5.JPG
0710naza6.JPG


Ετικέτες