Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Την Πέμπτην, 25ην Μαρτίου/ 7ην Απριλίου 2016, εωρτάσθη η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εις τον εν Γεθσημανή Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εις την καρδίαν του οποίου κείται το Θεομητορικόν Μνήμα.

Της θείας Λειτουργίας της εορτής ταύτης ανήμερα της εορτής προεξήρξεν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ως του Αρχιμανδρίτου π. Μελετίου ως προεξάρχοντος, του Αρχιμανδρίτου π. Παρθενίου και του π. Χαραλάμπους – Φάραχ και του διακόνου π. Αναστασίου, ψάλλοντος του δοκίμου Γεωργίου, της μοναχής Δανιηλίας και του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και μετέχοντος εκκλησιάσματος μοναχών, μοναζουσών και προσκυνητών.

Προ της Απολύσεως της θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε περί του γεγονότος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ως της εκπληρώσεως της επαγγελίας του Θεού διά την σωτηρίαν του ανθρώπου και ως γεγονότος εκ του οποίου αφορμώμενοι οι Χριστιανοί, πρέπει να γίνωνται φορείς ειρήνης διά την περιοχήν αυτών και διά τους μετ’ αυτών κοινωνούντας αδελφούς αυτών.

Μετά την θ. Λειτουργίαν ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος εδεξιώθη την Πατριαρχικήν Συνοδείαν εις το ηγουμενείον.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες