Αναστάτωση μεταξύ των Ορθοδόξων της Ιορδανίας για τον Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανάστατοι είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ιορδανίας καθώς συνοδικώς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποφάσισε (στις 10/23 Ιουνίου τρέχοντος έτους) την μετάκληση του Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου από την βόρειο Ιορδανία στο κέντρο του Πατριαρχείου, καθώς τον διόρισε «πνευματικόν καθοδηγητήν και παιδαγωγόν της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Δημητρίου και των λοιπών Αραβικών Σχολών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοινωθέν της η Αρχιγραμματεία την Σιωνίτιδος Εκκλησίας. 

 

Οι εν Ιορδανία οπαδοί τού π. Χριστοφόρου εξέλαβαν την πατριαρχική μετάκληση ως δίωξη και, μη θέλοντας να τον αποχωρισθούν τον πνευματικό πατέρα τους, κατέλαβαν το κτήριο της Ι. Μητροπόλεως Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας, αποκαθηλώντας μάλιστα με βιαιότητα και οργή το πορτρέτο του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου από το Αρχονταρίκι της Μητροπόλεως. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και λοιπούς παράγοντες τής τοπικής Εκκλησίας, προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση και να ηρεμήσουν τα ιδιαίτερα οξυμένα πνεύματα των διαμαρτυρόμενων. 

Κατόπιν όπως μαρτυρεί το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, βρίσκονταν διαμαρτυρόμενοι οι υποστηρικτές τού εν λόγω Κληρικού στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο της Μητροπόλεως Φιλαδελφείας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραμονής Χριστοφόρου στην Ιορδανία και κατά του Πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ετικέτες