Μαυροβούνιο ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ : Η ιστορική έκκληση του μητροπολίτη στον πρωθυπουργό

Loading...


Επιστολή προς τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του απέστειλε ο , ζητώντας τους για μία ακόμα φορά να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις θρησκείες.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απευθύνει έκκληση, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν επιδιώκει και δεν περιμένει προνόμια και πώς δεν είναι αντίθετη στην υιοθέτηση ενός νέου νόμου: «Ο μελλοντικός νόμος θα πρέπει να προετοιμαστεί με ενεργό και υπεύθυνο διάλογο της κυβέρνησης με τις εκκλησίες, τις θρησκευτικές κοινότητες και τους νομικούς εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τους δεσμευτικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και του Συντάγματος του Μαυροβουνίου. Ο πραγματικός διάλογος και η απαραίτητη ευθυγράμμιση με το Σύνταγμα και τα διεθνή πρότυπα έλειπαν αυτή τη φορά».

Διαβάστε εδώ:  Το Μαυροβούνιο .... βράζει! Η Ορθοδοξία προς νέο ΣΧΙΣΜΑ

Στην επιστολή γίνεται λόγος για παραβίαση της συνταγματικής ισότητας των θρησκευτικών κοινοτήτων, που στόχο έχει κυρίως την Σερβική Εκκλησία.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η περιουσία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες) περνούν στην δικαιοδοσία του κράτους, εκτός κι αν –όπως αναφέρεται- υπάρχουν επίσημα έγγραφα και συμβόλαια που μπορούν να πιστοποιήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Νίκσιτς για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr