Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης ο Αρχιμ.Πρόδρομος Κατσούλης

Loading...


Ο Ηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα της Μητρόπολης Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Πρόδρομος Κατσούλης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης.

Η εκλογή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που συνεδρίασε υπό τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο Β΄.

Ακολουθούν η επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και το βιογραφικό του εψηφισμένου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Προδρόμου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Σήμερα, 26η Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα, πρώτη ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Στην αρχή της συνεδρίασης ανεγνώσθησαν οι Πατριαρχικοί Τόμοι ιδρύσεως της νεοσύστατης Μητροπόλεως Κανάγκας και των νεοσύστατων πέντε Επισκοπών: Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Γκόμας και Κισανγκάνι.

Κατόπιν, επηκολούθησε η πλήρωση της κενωθείσης Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, ως και των νέων Επισκοπών Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Νέος Μητροπολίτης Αξώμης εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ενώ Μητροπολίτης Κανάγκας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός.

Νέοι Επαρχιούχοι Επίσκοποι εξελέγησαν: Επίσκοπος Μαλάουι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Φώτιος Χατζηαντωνίου, Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σίλβεστρος Κισίτου, Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πρόδρομος Kατσούλης.

Βιογραφικό Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Προδρόμου

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, του Σταύρου και της Ελένης, γεννήθηκε στην πόλη της Σπάρτης στις 16 Φεβρουαρίου 1982 όπου και περάτωσε την μέση εκπαίδευση.

Από νεαρότατη ηλικία συνδέθηκε πνευματικώς με την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος στην οποία και εκάρη μοναχός τον Νοέμβριο του 2005. Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Μονής της μετανοίας του χειροτονήθηκε Διάκονος (01/07/2011) και εν συνεχεία Πρεσβύτερος (17/08/2011) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιο.

Απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Νοέμβριο του 2015, μετέβη στο Καμερούν και διακόνησε πλησίον του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Από τον Μητρ. Καμερούν έλαβε το Πάσχα του 2016 το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη.

Κατά την τελευταία του ποιμαντική περιοδεία στο Καμερούν 23-27/11/2017 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, τον προχείρισε Ηγούμενο της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Γιαουντέ.

Την 26η Νεοεμβρίου 2018, προτάσει της Α. Θ. Μακαριότητος, εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος της νεοσυσταθείσης ΕπισκοπήςΤολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.tilegrafima.gr