Δεύτερη ημέρα των εργασιών της Ι.Σ. του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Loading...


Την 22α Νοεμβρίου ε.ε. συνεχίσθησαν, υπό την προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου με την ανάγνωση εισηγήσεων από Ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου.
            Ο Σεβ.Μητροπολίτης Καμπάλας κ.Ιωνάς ανέπτυξε το θέμα: «Η από κοινού αντιμετώπιση των συνθηκών της Αφρικής από τις τοπικές Εκκλησίες–διαπιστώσεις-παρατηρήσεις- προτάσεις»

        Ο Σεβ.Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ.Σεραφείμ ωμίλησε με θέμα: «Περί της αξιοποιήσεως Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Αφρική».

            Ο Σεβ.Μητροπολίτης Καμερούν κ.Γρηγόριος ωμίλησε με θέμα: «Περί της διαμορφώσεως των οικονομικών καταστάσεων των Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών–διαπιστώσεις-παρατηρήσεις- προτάσεις».

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος ωμίλησε με θέμα: «Τό φαινόμενο της θρησκευτικής βίας στην Μ.Ανατολή και την Αφρικήν»
            Των εισηγήσεων και των θεματικών ομιλιών ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή προβληματισμού και απόψεων περί των ως άνω ζεόντων θεμάτων.

Πρό του πέρατος της συνεδρίας ο Μακαριώτατος προσέφερε εικόνισμα προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Χαρτούμ κ.Εμμανουήλ, ως έκφραση αγάπης και φιλαδελφίας επί τη συμπληρώσει τεσσαρακονταετούς συνοδοιπορείας, εκκινουμένης από τα φοιτητικά έτη στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου συνεχίσθησαν και το απόγευμα με την παρουσίαση των πεπραγμένων των Αρχιερέων του Θρόνου.