Η αλήθεια για τα περι συνεδρίασης της λέσχης Μπιλντερμπεργκ στη Ρώμη

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μέλη της περιβόητης λέσχης Μπιλντερμπεργκ.

Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκαν στη Ρώμη εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου, Ιταλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, μέλη της «ομάδας Μπίλντερμπεργκ». Ο ιταλικός τύπος έκανε εκτενείς αναφορές στις συναντήσεις αυτές.

Για παράδειγμα όπως έγραψε  η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, διεξήχθη μια «σούπερ-συνεδρίαση» στο πολυτελές ξενοδοχείο «De Russie» στο κέντρο της Ρώμης.
Όπως είναι προφανές αντικείμεnο των επαφών δεν ήταν άλλο από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας στις συναντήσεις  συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες του ιταλικού επιχειρηματικού χώρου, ανώτατα στελέχη τραπεζών και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Συνολικά 70 πρόσωπα.

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν είμαστε μέλη της παλιάς ιταλικής μασονίας. Πρόκειται απλώς για μια συνεδρίαση στην οποία κάποια πρόσωπα που έχουν επιρροή στον χώρο της οικονομίας ανταλλάσσουν απόψεις και αναπτύσσουν διάλογο μέσα σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας. Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών», είπε στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ένα μέλος της ομάδας.

Το agioritikovima όπως πάντα έψαξε λίγο περισσότερο την ιστορία αυτή και ανακάλυψε πως δεν επρόκειτο για συνεδρίαση της λέσχης. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αγιορείτικου βήματος η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής της Bilderberg  θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Οσο για τις συναντήσεις στη Ρώμη οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως κάποιοι εκ των συμμετεχόντων ήταν μέλη της λέσχης, αλλά δε βρέθηκαν εκεί με αυτήν την ιδιότητα. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά είναι σύνηθες να ανήκουν σε σημαντικούς ιδιωτικούς οργανισμούς.

Πάντως υπενθυμίζεται πως  σαν σήμερα στην περσινή συνεδρίαση της λέσχης είχαν ειπωθεί πολλά πράγματα για την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα είναι νεκρή!!!” Αυτό το συμπέρασμα εξήγαγαν οι ισχυροί του πλανήτη οι οποίοι την συναντήθηκαν στο πλαίσιο της περσινής συνεδρίασης της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ.
Οπως αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασματων “Το ζητούμενο για την ελίτ της λέσχης ήταν το πως θα ξεφορτωθούν την Ελλάδα, παριστάνοντας ότι την βοηθούν για να ξεπεράσει την κρίση!”

Ανατριχιαστικά ήταν και όσα αναφέρονταν στην ανεργία. Οι εκτιμήσεις στο κείμενο των συμπερασμάτων έκαναν λόγο  για  ανεργία το 2012  στο 25%. Κι έπεσαν μέσα αφού στο 25,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2012, από 18,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και 24,8% τον Ιούλιο του 2012.