Κοινό μήνυμα των Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ εναντίον των γάμων ομοφυλοφίλων

Loading...


Η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έκανε γνωστή και με επίσημο τρόπο την αντίθεσή της στην προ ημερών απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας με την οποία νομιμοποιούνται οι γάμοι των ομοφυλοφίλων σε όλες τις πολιτείες.

Όπως επισημαίνεται: «Η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διαφωνεί έντονα με την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών του Ανωτάτου Δικαστηρίου της 26ης Ιουνίου, στην οποία το Δικαστήριο εφευρίσκει συνταγματικό δικαίωμα για δύο μέλη του ίδιου φύλου να παντρεύονται, και επιβάλλει σε όλες τις Πολιτείες την ευθύνη να χορηγήσουν άδεια και να αναγνωρίζουν τέτοια «γάμους».

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με την ελάχιστη δυνατή πλειοψηφία, υπερέβη αρμοδιότητα του και ουσιαστικά επαναορίζει την έννοια του γάμου. Είναι ανήθικο και άδικο για την κυβέρνησή μας για την καθιέρωση του νόμου «δικαίωμα» για δύο μέλη του ίδιου φύλου να παντρευτούν. Η εν λόγω νομοθεσία βλάπτει την κοινωνία και ιδιαίτερα απειλεί τα παιδιά που, στο μέτρο του δυνατού, αξίζουν την προσοχή αγάπης και έναν πατέρα και μια μητέρα.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Επίσκοποι, που μας έχει επιβληθεί από τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστού το ποίμνιό Του, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε και να διακηρύσσουμε τη διδασκαλία του Κυρίου μας ότι ο γάμος, από την ίδρυσή του, είναι η δια βίου μυστηριακή ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Καλούμε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της χώρας να παραμείνουμε σταθεροί στην Ορθόδοξη Πίστη τους, και να ανανεώσουν τη βαθιά ευλάβεια τους και τη δέσμευσή τους για το γάμο όπως διδάσκεται από την Εκκλησία. Καλούμε επίσης τους ηγέτες των πολιτών του έθνους να σέβονται το δίκαιο του Παντοδύναμου Θεού και υποστηρίζουν τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις των εκατομμυρίων Αμερικανών».Ετικέτες