Άστραψε και βρόντηξε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την παρέλαση ομοφυλοφίλων στη Σόφια

Loading...


Σφοδρή κριτική του Πατριάρχη Βουλγαρίας για την παρέλαση ομοφυλοφιλων το Σάββατο 18 Ιουνίου στη Σόφια. 

Ο κ. Νεόφυτος αντέδρασε έτονα για το λεγόμενο «Sofia Pride» και ένας λόγος μεταξύ άλλων ήταν πως επελέγη η ημέρα του Ψυχοσάββατου όταν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θυμούνται τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών τους.

«Για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο κέντρο της Σόφιας θα πραγματοποιηθεί το «Sofia Pride». Στο κεντρικό τμήμα της πρωτεύουσας για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της ανοιχτής προπαγάνδας με δημόσιες επιδείξεις της ομοφυλοφιλίας ως τρόπο ζωής» είπε ο κ. Νεόφυτος.

Είπε ακόμη πως  ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ως άνδρας και γυναίκα και τους παρέδωσε τον ηθικό νόμο: ότι οι άνδρες και οι γυναίκες κληρονομούν την ιερή διαθήκη του γάμου και η ένωση τους είναι ευλογημένη ότνα πρόκειται για αρσενικό και θηλυκό.

Σημείωσε ακόμ πως η σύγχρονη κοινωνία, αποκομμένη από τις χριστιανικές ρίζες της έχει την τάση να είναι ανεκτική και ανθρώπινη, αλλάζοντας όμως έννοιες βασικές και αξίες όπως η αγάπη και η ελευθερία αποκαλώντας την ομοφυλοφιλία με ηθικά ουδέτερους όρους όπως «σεξουαλικές μειονότητες» ή «μη παραδοσιακός γενετήσιος προσανατολισμός».

Καταλήγοντας σημείωσε πως ο Θεός δεν θέλει τον θάνατο των αμαρτωλών, αλλά να μετανοήσουν και να είναι ζωντανοί και πάλι.