Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στην Ίμβρο παρουσία Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πολλών πιστών που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τα θυρανοίξια στο Παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιμβρο, τη γενέτειρά του. Το παρών μεταξύ άλλων, έδωσε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του.

Επίσης, στον χώρο του αυλόγυρου του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων στην Ιμβρο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Μαθητής», όπου ο κ.Βαρθολομαίος ως μικρό παιδί εμφανίζεται να γράφει στο τετράδιο που τόσο αγαπά και είναι στραμμένος προς την Ανατολή.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος εμφανώς συγκινημένος έκανε μια ανασκόπηση των μαθητικών του χρόνων, τα χρόνια της Κεντρικής Σχολής, της σταδιοδρομίας του ως κληρικός και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως την αγάπη του για τα βιβλία. Μίλησε για την αγάπη των συμπατριωτών του και την όμορφη άνοιξη της Ίμβρου που τον αναζωογονεί. Μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει στην Ίμβρο τις τελευταίες δεκαετίες, με το άνοιγμα των σχολείων και έδωσε την ελπίδα για ένα ευοίωνο μέλλον με ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή που θα βοηθήσει στην ευημερία των λαών. Τέλος ευχαρίστησε την δωρήτρια αυτού του κοινωφελούς έργου την κυρία Rukiye.tilegrafima.gr