Σε εκδήλωση των Κοπτών ο Θυατείρων Νικήτας

Loading...


Το απόγευμα της Τρίτης, 8 Οκτωβρίου 2019, ο κατόπιν προσκλήσεως του εν Λονδίνω Αρχιεπισκόπου των Κοπτών Αγγέλου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εορτή της Πρωτοχρονιάς των Κοπτών (Nayrouz) στο Αββαείο του Westminster (St. Margaret’s Church).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους Κόπτες που έχουν τις ρίζες τους στην Ανατολή και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Άγγελο να συνεχίσουν μαζί και να στηρίξουν την πολύπλευρη συνεργασία των δυο κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος ευχήθηκε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα στιγμές θρησκευτικής βίας και τρομοκρατίας όχι μόνο στις Χριστιανικές εκκλησίες της Μέσης Ανατολής αλλά και σε κάνενα ιερό χώρο αναξαρτήτως θρησκευμάτος.

Διαβάστε εδώ:  Βιέννη: 8η Πανορθόδοξη Συνάντηση Νεολαίας

Την εορταστική εκδήλωση χαιρέτισαν με μηνύματα τους η Α. Μ. η Βασίλισσα Ελισάβετ, η Α. Υ. ο Πρίγκηπας της Ουαλίας, ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Justin Welby και ο Αγιώτατος Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος. Την εκδήλωση τίμησε δια της υψηλής του παρουσίας ο Πρέσβυς της Αιγύπτου στο Ηνωμένο Βασίλειο Εξοχώτατος Tarek Adel».tilegrafima.gr